Diskusiju ciklā SARUNAS PAR SVARĪGO – filozofs, radio un TV žurnālists Romāns Meļņiks

29.septembrī plkst.13.15 Rēzeknes Valsts 1.ģimnāzijā notiks diskusija “VAI SAEIMA MŪS SADZIRD?, kurā kopā ar Romānu Meļņiku un skolu jauniešiem runāsim par jauniešu balss vērtību, kā kritiski orientēties partiju piedāvājumā un veikt savu pilsonisko izvēli.

Diskusiju cikla mērķis ir aicināt uz sarunu kādu sabiedrībai zināmu personību, diskutēt par  sabiedrībai aktuālām tēmām un spēju ietekmēt demokrātijas procesu norisi. Saeimas vēlēšanu priekšvakarā ir īpaši svarīgi diskutēt ar jauniešiem, aicinot viņus būt aktīviem un atbildīgiem savas nākotnes izvēles priekšā.
Romāns Meļņiks ir filozofs ar ilgu gadu pieredzi preses, radio un TV žurnālistikā, politoloģijā un uzņēmējdarbībā (reklāma, izdevējdarbība, IT, mārketinga un sabiedrisko attiecību joma). Bijis Ministru prezidenta Guntara Krasta preses sekretārs, kā arī vairāku ministru padomnieks. Strādājis AS Dienaun vairāku tās meitas uzņēmumu valdēs, politisko notikumu komentētājs, komentāru un viedokļu lapu redaktors laikrakstā Diena, LTV raidījuma “Krustpunkti” vadītājs, Latvijas Radio politiskais komentētājs, aktīvs viedokļu līderis.

Projekta ietvaros plānotas 19 tikšanās ar dažādiem kultūras un sabiedrības jomu pārstāvjiem. Diskusiju ciklu, kas turpināsies līdz 2023.gadam, organizē biedrība ESTO. Tā notiek projekta “Klausies. Saproti. Rīkojies! Ietvaros.Tā merķis – sekmēt pilsonisko aktivitāti un sabiedrības līdzdalību demokrātijas procesos, rosinot klausīties, izprast un rīkoties savas kopienas un valsts labā. Sadarbības partneris – Norvēģijā reģistrēta biedrība “Bergausis”.

Projektu finansiāli atbalsta Norvēģija, Islande un Lihtenšteina. Eiropas Ekonomikas zonas un Norvēģijas granta apjoms ir 99 267,78 eiro. Projekta “Klausies. Saproti. Rīkojies!” mērķis ir sekmēt pilsonisko aktivitāti un sabiedrības līdzdalību demokrātijas procesos, rosinot klausīties, izprast un rīkoties savas kopienas un valsts labā. Latvijā šo finansējumu administrē Aktīvo iedzīvotāju fonds.