Sākusies akcija “Apceļosim Latvijas pilis un muižas 2022″

Šogad jau 10 reizi notiks akcija „Apceļo Latvijas pilis un muižas 2022”. Akciju sadarbībā ar Latvijas Investīciju un attīstības aģentūru (LIAA) organizē Latvijas Piļu un muižu asociācija. 60 akcijas dalībnieku vidū ciemos gaidīs arī vairākas Latgales muižas. 

„Ar šo akciju vēlamies pievērst Latvijas iedzīvotāju uzmanību mūsu kultūrvēsturiskajam mantojumam. Daudzas pilis un muižas pēdējos gados ir restaurētas un gatavas pārsteigt ilgi gaidītos viesus. Kopumā šajā akcijā var apmeklēt 60 īpašas kultūrvēsturiskas pilis un muižas visā Latvijā. Aktīvākie ceļotāji, kuri šovasar paviesosies tajās visās, jau rudenī varēs laimēt balvas, ko sarūpējušas pilis un muižas, kā arī iespēju piedalīties noslēguma ballē,” stāsta Latvijas Piļu un muižu asociācijas prezidents Jānis Lazdāns.

Akciju rīko Latvijas Piļu un muižu asociācija un LIAA. Akcijā var piedalīties visi Latvijas iedzīvotāji, kas laika posmā no 1.05 līdz 30.09.2022 apmeklē akcijas dalībnieku muižas, pilis un parkus, izbaudot aktivitātes un kultūras programmu. Piedaloties aktivitātēs, apmeklētāji saņem atzīmi kontrollapā par vietas apmeklējumu. Kontrollapu var lejupielādēt www.pilis.lvwww.latvia.travel vai saņemt jau izdrukātā veidā jebkurā akcijas vietā.  Apmeklētājiem ir jāsakrāj vismaz 30 atzīmes un aizpildītā kontrollapa jāiesniedz jebkurā akcijas pilī, muižā vai elektroniski (skenējot, fotografējot) jānosūta uz epastu: akcija@pilis.lv līdz 30.09.2022. Katrs apmeklētājs var iesūtīt tikai vienu reģistrācijas kontrollapu, lai piedalītos balvu un noslēguma pasākuma ielūgumu izlozē.

Katrs apmeklētājs ir aicināts rūpīgi iepazīties ar piļu un muižu piedāvājumu un darba laikiem, meklējot vairāk informācijas par akciju www.pilis.lv un Facebook profilā: Latvijas piļu un muižu asociācija, savukārt idejas ceļojumiem var smelties www.latvia.travel mājaslapā un Facebook profilā: Atklāj Latviju no jauna.

Akcijas ietvaros Latgalē iespējams apmeklēt:

Arendoles muižu: Arendoles muiža, Arendole, Rožkalnu pagasts, Preiļu novads;
Balvu muižu: Brīvības iela 47, Balvi;
Galēnu muižu: Galēni, Galēnu pagasts, Preiļu novads;
Krāslavas muižu: Pils iela 6, Krāslava;
Lielbornes muižu: Lielbornes muiža, Lielborne, Salienas pagasts, LV-5469;
Lūznavas muižu: Pils iela 8, Lūznava, Lūznavas pagasts, Rēzeknes novads, LV-4627;
Preiļu muižas kompleksu un parku: Preiļu muižas komplekss un parks – Daugavpils iela 53, Preiļi;
Vārkavas (Vecvārkavas) muižas pili: Skolas iela 5, Vecvārkava, Upmala.

Ar pilnu apmeklējamo vietu sarakstu un piedāvātajām aktivitātēm iespējams iepazīties ŠEIT.

Pirmo reizi šāda akcija notika 2000. gadā, un šogad notiks jau 10. reizi. Iepriekšējos gados tā ir guvusi lielu atsaucību un gandarījumu gan no apceļotāju, gan piļu, muižu īpašnieku puses.

AKCIJAS DALĪBNIEKA KONTROLLAPA

Avots: liaa.gov.lv