Rēzekne kļūst par Latvijas Lielo pilsētu asociācijas prezidējošo pilsētu

Trešdien, 6. jūlijā, Latvijas Lielo pilsētu asociācijas (LLPA) biedru kopsapulcē par biedrības prezidējošo pilsētu uz viena gada termiņu tika iecelta Rēzekne, bet LLPA prezidenta amatā uz prezidentūras laiku stājies Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs.

Prezidējošās pilsētas prezidentūras maiņa notiek reizi gadā rotācijas kārtībā. Iepriekšējais bija Liepājas valstspilsētas prezidentūras gads Gunāra Ansiņa vadībā.

Rēzeknes valstspilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, saņemot prezidējošās pilsētas pilnvaras, pateicās G. Ansiņam par paveikto, kā arī piekrita viedoklim par pašvaldību vadītāju lomu krīžu pārvarēšanā, izceļot iepriekšējā gadā piedzīvotās un joprojām aktuālās krīzes: “Paldies Ansiņa kungam par darbu tik sarežģītos apstākļos un jāpiekrīt, ka pašvaldību vadītāji nereti uzņemas milzīgu slodzi apjomīgu problēmu risināšanai. Ja valstī ir problēmas, tad pirmie, kas sastopas ar problēmām un rod risinājumus, ir pašvaldību vadītāji.”

Tāpat A. Bartaševičs iezīmēja turpmākā gada biedrības darba plānu, kas tika apstiprināts LLPA biedru kopsapulcē: “LLPA nozīme pašvaldību darba koordinēšanā arvien paliek liela. Kā primāri svarīgākos darbus prezidentūras ietvaros es redzu, pirmkārt, pašvaldību nodrošināšanu ar stabiliem energoresursiem, lai pasargātu pašvaldību iedzīvotājus pret negatīviem efektiem enerģētikas krīžu iespaidā. Otrkārt, pašvaldību attīstībai ir nepieciešams stabils finansiālais stāvoklis, kas nozīmē savu uzdevumu izpildei skaidri redzamus, iezīmētus finanšu resursus. Mēs vēlamies iziet no situācijas, kur pašvaldību izdevumi tiek kompensēti no speciāliem fondiem, un rast citu risinājumu, lai nodrošinātu iespēju pašvaldībām prognozēt savu darbību ilgtermiņā, nevis tikai viena gada ietvaros.”

Avots: rezekne.lv