Pasaules Uzņēmējdarbības kauss 2022 – iespēja Latvijas uzņēmumiem

Latvijas Investīcijas un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmējus pieteikties Pasaules Uzņēmējdarbības kausam (Entrepreneurship World Cup), kas Latvijā notiks jau otro gadu. Piedaloties Pasaules Uzņēmējdarbības kausā, uzņēmumiem ir iespēja konkurēt uz vienu no piecām vietām Latvijas nacionālajā finālā, kas norisināsies 25. augustā, un tālāk cīnīties par vietu globālajā finālā.

Pieteikties aicināti uzņēmumi, kas:

  • reģistrēti Latvijā;
  • dibināti pēdējo 7 gadu laikā (sākot no 2016. gada ieskaitot);
  • apgrozījums ir līdz 5 miljoniem eiro.

Pieteikšanās nacionālajam finālam jau ir atvērta www.entrepreneurshipworldcup.com un turpināsies līdz 28. jūnija plkst. 23:59.

Latvijas nacionālā fināla uzvarētajam būs iespēja starp TOP 100 uzņēmējiem cīnīties tālāk par vietu globālajā finālā, kas attiecīgi sniedz iespēju pārstāvēt Latviju starptautiski un gūt globālu atpazīstamību. Kopējais balvu fonds mērāms viena miljona ASV dolāru apmērā, kā arī dalībniekiem būs pieejamas investīciju iespējas un atbalsts no tādiem globālajiem pakalpojumu sniedzējiem kā AWS, Freshworks, Google Cloud, Hubspot, Stripe, Zoom un citiem.

LIAA ir Pasaules Uzņēmējdarbības kausa partneris jau otro gadu. Tā ir pasaules vadošā inovatīvās uzņēmējdarbības ekosistēma un notiek 200+ valstīs. Šogad iecerēts, ka Pasaules Uzņēmējdarbības kausā piedalīsies uzņēmumi no aptuveni 200 valstīm. Tā mērķis ir veicināt dažādu valstu, tostarp arī Latvijas, uzņēmumu konkurētspēju globālā tirgū, kā arī stiprināt Latvijas uzņēmēju pārliecību par savu biznesa ideju, augt straujāk un gūt starptautisku pieredzi.

Avots: LIAA