Pasākums “Latgales diena 2021” – viens no Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks 2021” nominantiem

Svinīgā ceremonijā 5. marta vakarā Latgales vēstniecībā “Gors” godināti desmit Latgaliešu kultūras gada balvas “Boņuks” ieguvēji – spilgtākie un nozīmīgākie notikumi un personības 2021. gadā. Lepojamies, ka šogad pasākuma nominantu vidū bija arī Latgales plānošanas reģiona projekta UAP Latgale ietvaros rīkotais vērienīgais pasākums “Latgales diena 2021”, kas pulcēja vairāk kā 35  tūkstošus skatītāju, kuri tiešraidē Delfi Live, LPR Youtube kanālā un Facebook lapā no Latgales vēstniecības “Gors” vēroja vērienīgu un kolorītu programmu, kas tika veltīta Latgales reģiona uzņēmējdarbības aktivizēšanai un attīstībai, uzņēmēju piedāvāto iespēju un Latgales kā tūrisma galamērķa prezentēšanai.

Latgaliešu kultūras gada balvu “Boņuks” par paveikto pērn ieguvis projekts #100dečiLatvijai digitālā, taktilā, audio-vizuālā un zīmju valodā, Balvu novada zīme latgaliski, folkloras kopa “Vīteri” un video stāsts “Teika par Rēzeknes rozi”, grāmata un mūzikas albums bērniem “Vuškeņa iz pļovys”, grupa “Latgalīšu reps” ar albumu “Cyta dzela” un videoklipiem, Ilzes Spergas stāstu krājuma “Dzeiveiba” radio lasījumi, Marijis Dzeislys dzejoļu krājums “Vysta smierts”, literāte un redaktore Ilze Sperga, navigācijas aplikācija “Waze” latgaliski un pirmā izslaušanās istaba latgaliski “Pīci panti”. Par publikas simpātijas balsojuma balvas, kuras norisi organizēja latgalīšu kulturys ziņu portals lakuga.lv un Latvijas sabiedrisko mediju portāls lsm.lv un kurā par savu simpātiju varēja balsot ikviens gribētājs, – “Žyka” – saņēmēju kļuva ierakstu studija “Bigmaar’s Records”. Savukārt balva par mūža ieguldījumu tika piešķirta diriģentam Jānim Grudulam.

Latgaliešu kultūras gada balva “Boņuks” pirmo reizi tika pasniegta 2009. gadā, bet kopš 2013. gada balvu rīko Latgales vēstniecības “Gors” komanda, sadarbojoties ar biedrību “Partitūra”.

Foto: Latgales vēstniecība Gors, Latgales plānošanas reģions

Eiropas Ekonomikas zonas finanšu instrumenta 2014.-2021.gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” atbalstītais projekts ”Uzņēmējdarbības atbalsta pasākumi Latgales plānošanas reģionā” ietvaros. Strādājam kopā konkurētspējīgai Eiropai!
#EEANorwayGrantsLatvia, #EEANorwayGrants

Informācija:  uap.latgale@lpr.gov.lv, tālr. +371 29957750.