NVA un EURES arī šogad veidos tiešsaistes raidījumus remigrācijas atbalstam “Esi informēts, atgriežoties Latvijā”

Nodarbinātības valsts aģentūras (NVA) Eiropas nodarbinātības dienestu tīkla EURES darba mobilitātes konsultanti arī šogad veidos cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumus. 2022. gada pirmais raidījums būs skatāms 24. februārī plkst. 16.00 EURES Latvia Facebook lapā (www.facebook.com/eureslatvia).  

Februāra raidījumā stāstī par  NVA tiešsaistes darba dienām – iespēju attālināti satikties ar darba devējiem un atrast darbu Latvijā. Pasākumi norisinās interneta vidē, sadarbojoties ar konkrētiem uzņēmumiem, kas meklē darbiniekus. Tiešsaistes tikšanās laikā darba devēji prezentē savus uzņēmumus, informē par aktuālajām vakancēm un prasībām pretendentiem, darba vidi un karjeras izaugsmes iespējām.

Raidījuma vadītājs NVA EURES konsultants Andris Segliņš un NVA Darba tirgus departamenta Darba devēju atbalsta nodaļas vecākais eksperts Ronalds Kraže skaidros, kā tiek organizētas NVA darba meklētāju un darba devēju tiešsaistes tikšanās, kur iegūt aktuālo informāciju par tām, kā pieteikties un kas ir nepieciešams, lai varētu piedalīties. Tiešsaistes translācijas sekotāji EURES Latvia Facebook lapas komentāru sadaļā varēs uzdot arī jautājumus, kā arī, ja nepieciešams, vienoties par individuālajām konsultācijām pie NVA EURES konsultantiem.

Tiešsaistes raidījumu ciklu “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” NVA EURES konsultanti veido, balstoties uz savu darba pieredzi un piesaistot dažādu jomu ekspertus, lai sniegtu remigrantiem aktuālāko informāciju par darba iespējām un dzīves apstākļiem Latvijā, valsts un pašvaldību institūciju pakalpojumiem un atbalstu, nepieciešamo dokumentu kārtošanu gan ārvalstī, pirms aizbraukšanas, gan Latvijā, atgriežoties, par bezdarbnieka pabalsta eksportu, nodokļiem, dzīvesvietas deklarēšanu,  iegūtās kvalifikācijas atzīšanu un uzņēmējdarbības uzsākšanu Latvijā,  kā arī citiem remigrantiem svarīgiem jautājumiem.

2021.gada 16. decembrī NVA EURES Latvia Facebook lapā tika pārraidīts jau divpadsmitais cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījums, kurā NVA EURES konsultants Andris Segliņš un Valsts ieņēmumu dienesta (VID) Muitas pārvaldes Muitošanas metodikas daļas vadītāja Irēna Knoka skaidroja muitošanas noteikumus, kā arī jautājumus, kas saistīti ar preču un mājdzīvnieku ievešanu Latvijā, atgriežoties gan no Eiropas Savienības dalībvalstīm, gan citām ārvalstīm.

Visu iepriekšējo cikla “Esi informēts, atgriežoties Latvijā” tiešsaistes raidījumu ieraksti jebkurā laikā ir pieejami EURES Latvia Facebook lapā:

  1. “EURES atbalsts remigrācijai”: fb.watch/3UqqTbO-9y/
  2. “Bezdarbnieka pabalsts un tā eksports”: fb.watch/3UmuRY0ysW/
  3. ”Dzīvesvietas deklarēšanu un uzturēšanās Latvijā”: fb.watch/4LxhPszSR7/
  4. “Atbalsts uzņēmējdarbības uzsākšanai Latvijā”: fb.watch/5bmCYbQBcb/
  5. “Starpvalstu nodokļu jautājumi”: fb.watch/60amV9Hxwb/
  6. “Ārvalstīs iegūtās izglītības un kvalifikācijas atzīšana Latvijā”: fb.watch/v/1-cRzmPvN/
  7. “Veselības pakalpojumi Latvijā”: fb.watch/73yxExMop2/
  8. “NVA bezmaksas karjeras konsultācijas”: fb.watch/7l12-pA1C7/
  9. “Pensijas Eiropas Savienībā”: fb.watch/8mjIMLLPNw/
  10. “Attālinātais darbs un sociālais nodrošinājums”: fb.watch/8WofL-R1L4/
  11. “Pabalsti ģimenēm ar bērniem Latvijā”: fb.watch/9BUifS3JEL/
  12. “Muitas jautājumi, atgriežoties Latvijā”: fb.watch/a16WhGAd7X/

NVA EURES konsultantu atbalsts pieejams ikvienam!

Ja Jums ir papildu jautājumi par darba iespējām Latvijā, sociālo aizsardzību (ģimenes pabalsti, bezdarbnieka pabalsts un tā eksports u.c.) vai starpvalstu nodokļu samaksu, aicinām sazināties ar NVA EURES konsultantiem.

Mājaslapa: www.nva.gov.lv/eures

E-pasts: eures@nva.gov.lv