Notiks Latviesi.com forums “Latvijas diasporas informācijas dzīve burbuļos vai realitātē?”

Lai pārrunātu labākos prakses piemērus, kā sasniegt un iesaistīt Latvijas diasporu un mobilos pilsoņus kā neatņemamu Latvijas sabiedrības daļu, stiprināt tās identitāti un veicināt līdzdalību kopīgā darbā Latvijai, 19. oktobrī no plkst. 16.00 līdz 19.00 pēc Latvijas laika Latviesi.com rīkos virtuālu forumu “Latvijas Diasporas informācijas dzīve burbuļos vai realitātē”. Piesakies dalībai forumam šeit: ej.uz/informacijasforums

Forumā dalībnieki gan kopīgi, gan atsevišķās moderatoru vadītās ekspertu diskusijās pārrunās šobrīd aktuālākos tematus Latvijas diasporas informācijas un komunikācijas jautājumos:

  1. 14. Saeimas vēlēšanu iecirkņu ārpus Latvijas labie piemēri un atziņas par to, ko nākamreiz uzlabot, lai iesaistītu vēlētājus balsošanā;
  2. Organizāciju informācijas izziņošana latviešiem savā apkārtnē, Latvijas diasporai visā pasaulē un Latvijas medijos.
  3. Diasporas informācijas un dezinformācijas dzīve Facebook grupās;
  4. Latvijas organizāciju, pašvaldību un valsts iestāžu saziņa ar novadniekiem un Latvijas iedzīvotājiem pāri robežām.

Darba kārtība:

16:00-16:05 Foruma atklāšana, Latviesi.com vadītāja Induļa Bērziņa atklāšanas uzruna.
16:05 – 16:50 Latvijas un diasporas lielāko organizāciju un partneru aktīvāko čaklo rūķu 3 minūšu pieredzes stāsti par savas organizācijas labo un ne tik labo pieredzi informācijas jomā aizvadītajos gados.
16:50.-17.00 Prezentācija par platformas Latviesi.com piedāvātajām iespējām – platformas ideju, mērķiem, attīstības virzieniem, vienoto diasporas kopienu katalogu, notikumu kalendāru, sasniedzamo auditoriju, diasporas kopienu ieguldījumu platformas attīstībā. Vai Latviesi.com arī dzīvo burbulī un kā no tā izkļūt?
17:00-17:05 Diskusiju moderatoru 2 minūšu gara iepazīstināšana ar diskusijās plānotiem tematiem
17.05-17.15 Virtuālā kafijas pauze
17:15 -18:30 Tematiskās diskusijas atsevišķās grupās, kurās čaklie rūķi dalīsies ar savu labo pieredzi un arī kļūdām, kuras vērtīgi zināt visiem, lai neatkārtotu un meklēju citas iespējas.
18:30-19:00 Tematisko diskusiju atziņu prezentācija, kopīga diskusija par svarīgākajiem izaicinājumiem, lai sasniegtu un iesaistītu latviešus visā pasaulē kopīgam darbam Latvijai.

Forumu rīko Biedrība Latviesi.com ar Sabiedrības integrācijas fonda finansiālu atbalstu no Kultūras ministrijas piešķirtajiem Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

#DiasporasNVO2022

Ziņa pārpublicēta no www.latviesi.com