Klientu apkalpošanas centri ir labs risinājums, lai būtu tuvāk iedzīvotājiem

Otrdien, 12. aprīlī, Latgales uzņēmējdarbības centra (LUC) pārstāvji apmeklēja Valsts un pašvaldību vienotos klientu apkalpošanas centrus Balvu novadā, kur informēja Rugāju un Balvu nodaļu darbiniekus par LUC pakalpojumiem un aktualitātēm, LSEZ atbalstu un pieteikšanas kārtību, kā arī pieejamajiem atbalsta instrumentiem, tostarp par tikko izsludinātu  projektu konkursu “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē”.

Balvu novada domes un Latgales plānošanas reģiona Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs uzskata: “Valstij jābūt tuvāk iedzīvotājiem, lai pat cilvēki, kas dzīvo tālu no lielpilsētām, varētu pilnvērtīgi izmantot valsts piedāvātos pakalpojumus. Tāpēc Valsts un pašvaldību vienotie klientu apkalpošanas centri ir labs risinājums”.

Valsts un pašvaldību vienoto klientu apkalpošanas centru (VPVKAC) tīkla izveide Latgalē tika uzsākta 2013. gadā, kad Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona LUC izveidoja vienu no pirmajiem šo centru pilotprojektiem Daugavpilī. Šis centrs ātri guva iedzīvotāju atsaucību un jau 2015. gadā pilotprojekts ar VARAM un pašvaldību atbalstu pārtapa visaptverošā valsts mēroga tīklā, kur iedzīvotāji vienkopus var pieteikt atsevišķus pieprasītākos valsts pakalpojumus un pašvaldības pakalpojumus. VPVKAC darbojas 35 pašvaldībās, kopā 138 vietās.

Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins: “Mēs regulāri apmeklējam vienotus klientu apkalpošanas centrus reģionā un stāstam par LUC sniegtajiem pakalpojumiem, jo gribam būt pieejami ne tikai rēzekniešiem vai daugavpiliešiem,  mums ir svarīgi būt viena rokasspiediena attālumā no jebkura Latgales iedzīvotāja”.

Patlaban Balvu novadā ir atvērti seši VPVKAC – Baltinavā, Balvos, Lazdukalnā, Rugājos, Tilžā un Viļakā, un novada iedzīvotāji ātri un kvalitatīvi var saņemt valsts un pašvaldības pakalpojumus un saņemt konsultācijas dažādās dzīves situācijās.

Informāciju sagatavoja

Latgales uzņēmējdarbības centrs,

luc@lpr.gov.lv