Jaunības maksimālisms un nākotnes minimālisms. Līvānos notiks tikšanās ar Jāni Ķīnastu

Lai paplašīnātu Līvānu novada iedzīvotāju prasmes un zināšanas par korporatīvo kampaņu NextGenerationEU un Jauno Eiropas Bauhaus un diskutētu par dažādām aktuālām Eiropas tēmām, Europe Direct Dienvidlatgale centrs 2022.gada 30. novembrī rīko pasākumu “Jaunības maksimālisms un nākotnes minimālisms”, kuru moderēs pilsētvides plānotājs un dizainers, Cēsu Pluriversitātes kurators un oficiālais New Bauhaus vēstnieks Jānis Ķīnasts.

“Uzaugt gadsimtā, ko raksturo ne vien klimata krīze, tehnoloģiju uzvaras gājiens, bet arī neattaisnojami un asiņaini kari ir netaisni. Tā visticamāk ir domājusi katra jaunā paaudze, saskaroties ar sava laikmeta raksturu un visām tā tumšajām pusēm. Tomēr mūsdienu jaunatne atšķiras no iepriekšējām ar to, ka ir daudz labāk informēta, izglītota un iesaistīta, lai arī tā pirmajā mirklī varētu nešķist. Ar stāsta un pēc tam sekojošas sarunas palīdzību meklēsim atbildi uz to, kā lietā likt jaunības maksimālismu, lai vietā nāktu tāda darba un radīšanas piepildīts minimālisms un pietāte pret saviem un citiem resursiem, lai radītu nākotni, kurai ir nākotne. Tā arī ir visa ilgtspējas sāls,” saka pasākuma moderators Jānis Ķīnasts.

Aktuālo informāciju par “Europe Direct Dienvidlatgale” centra darbību un pakalpojumiem var uzzināt LPR tīmekļa vietnē www.lpr.gov.lv sadaļā Europe Direct Dienvidlatgale, Facebook @EuropeDirectDienvidlatgale.

Europe Direct Dienvidlatgale centrs atrodas Saules ielā 15, Daugavpilī. Kontakttālrunis saziņai: 654 23801.

Oskars Zuģickis, “Europe Direct Dienvidlatgale” centra vadītājs, e-pasts: oskars.zugickis@lpr.gov.lv