“Jašas podi” – laureāts “Latgales reģiona uzņēmēju gada balvas 2021” nominācijā “Gada amatnieks”

Godinot labākos Latgales uzņēmumus, Latgales plānošanas reģions Uzņēmējdarbības centrs 2021.gada nogalē jau astoto gadu organizēja konkursu “Latgales reģiona uzņēmēju gada balva”. Tā mērķis ir apzināt Latgales plānošanas reģiona teritorijā strādājošus uzņēmējus, kuri sekmējot uzņēmējdarbības vides attīstību Latgalē, aktīvi un godprātīgi darbojas savā nozarē. Konkurss veicina Latgales reģiona uzņēmēju atpazīstamību, plašsaziņas līdzekļos popularizējot labas uzņēmējdarbības prakses piemērus reģionā.

Ar saistošu video stāstu starpniecību LPR vēlas iepazīstināt ar 2021. gada konkursa ’’Latgales reģiona uzņēmēju gada balva 2020″ uzvarētājiem.

Nominācijā “Gada amatnieks” uzvarēja Kristīne Nicmane ar savu keramikas darbnīcu “Jašas podi”. Dzīvodama Latgalē, Preiļu novadā, Kristīne ir iemīlējusi šo pusi un kļuvusi par tās patrioti. Jaunā keramiķe ir atradusi savu sirdsdarbu, un viņas radītās vērtības veicina gan Preiļu novada, gan Latgales reģiona atpazīstamību. Esam patiesi lepni par keramikas darbnīcas “Jašas podi” attīstību un no sirds pateicamies Kristīnei par viņas enerģiju, popularizējot amatniecību Latgales reģionā, Latvijā un visā pasaulē, jo Kristīnes ar sirdsdegsmi veidotie trauki nu jau ir kļuvuši par skaistu Latgales vizītkarti visā pasaulē!

Pašā Latgales sirdī, Preiļu novada Aizkalnes pagastā, dzīvo un strādā jauna keramiķe Kristīne Nicmane. Izbaudījusi Rīgas ērtības un pilsētas dzīvi, viņa uz Aizkalni pārcēlās pirms septiņiem gadiem, atjaunojot ģimenes īpašumu. Atbraucot uz Latgali, bija jāsāk kaut kas darīt, un keramika bija tā nozare, kas Kristīni aizrāva – lai gan sākums bija grūts, Kristīne nepadevās, apmeklēja kursus, daudz lasīja, piedalījās meistardarbnīcās un ceļoja, lai iegūtu zināšanas māla apstrādē. Viens no pirmajiem finansiālajiem atbalstiem uzņēmuma veidošanā bija Preiļu novada domes līdzfinansējums. Kristīne piedalījās mazo un vidējo komercsabiedrību un saimnieciskās darbības veicēju projektu konkursā un saņēma līdzfinansējumu elektropieslēguma jaudas palielinājumam, keramikas krāsns un virpas galvas iegādei. Iesniedzot projektu Preiļu rajona partnerībā un piesaistot LEADER finansējumu, tika iegādāts moderns keramikas darbnīcas aprīkojums. Darbnīcas un veikala telpas izveidei tika piesaistīti ģimenes personīgie līdzekļi.

Šodien “Jašas podu” darbnīca veiksmīgi strādā un ražo keramikas izstrādājumus jau piekto gadu, uzņem tūristus un pircējus darbnīcas telpās, vada meistarklases darbnīcā vai izbraukumos. Lielāko daļu ienākumu darbnīca gūst aktīvi pārdodot izstrādājumus caur sociālajām vietnēm, veidojot gaumīgas foto ar trauku kolekcijām. Kristīne vienmēr ir klātesoša visos amatnieku tirdziņos, gadatirgos un pasākumos. Savas darbības laikā ir iegūti patstāvīgie klienti un saņemti uzaicinājumi no sadarbības partneriem – dāvanu veikaliem, tūrisma informācijas centriem, gidiem. Tiek ražoti arī mākslas priekšmeti ar kuriem Kristīne piedalās izstādēs M.Rotko Centrā, Rēzeknes muzejā u.c. Kristīnes Nicmanes mērķis – darbnīcu “Jašas podi” veidot par atpazīstamu keramikas produktu ražotāju Latgalē un visa Latvijā, attīstīt uzņēmējdarbību un popularizēt amatniecību, izstrādājot jaunus, inovatīvus keramikas produktus, kā arī pielietot tradicionālās, senās metodes jaunu produktu ražošanai.

Kontaktinformācija: www.jasaspodi.com/; Tālr. 29 175 252; e-pasts: knicmane@gmail.com; Facebook: www.facebook.com/jasaspodi/.

Latgales plānošanas reģions pateicas par aktīvu līdzdalību konkursa norisē ikvienam, kas veltīja laiku, lai pastāstītu un iesniegtu pieteikumu par kādu no pretendentiem.
Ar plašāku informāciju par Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centra darbību un sniegtajiem pakalpojumiem var iepazīties interneta vietnē www.lpr.gov.lv.