“Factory Kingz” gūst panākumus “Outbreak Europe” turnīrā 

Pagājušajā nedēļā 4. un 5. augustā Slovākijas pilsētā Banska Bistrica notika ikgadējais breika deju turnīrs “Outbreak Europe”, kurā Daugavpils “Factory Kingz” dejotāji 80 dalībnieku konkurencē ierindojās pirmajā astotniekā.

Ikgadējais breika turnīrs “Outbreak Europe” pulcē spēcīgākos breika dejotājus – gan juniorus, gan profesionāļus no visas pasaules. Šogad junioru U-16 kategorijā sacentās 80 dalībnieki no Austrālijas, Brazīlijas, kā arī Eiropas valstīm.

Daugavpilietis Marats Moras Gatjatuļins turnīra atlasē ierindojās starp 16 labākajiem, bet  jau pirmajā cīņā zaudēja puisim no Ukrainas. Atlasi izturēja arī Gļebs Gleba Sheet Zenkovs, kurš pirmajā cīņā uzvarēja puisi no Beļģijas, bet ceturtdaļfinālā piekāpās itālietim. Rezultātā Gļebs sacensības noslēdza labāko astotniekā.

Pārējie daugavpilieši – Edgars Surītis, Alekss Surītis, Arsenijs Lavrentjevs, Deniss Prokofjevs diemžēl nespēja pārvarēt kvalifikācijas kārtu par iekļūšanu labāko sešpadsmitniekā.

“Outbreak Europe” turnīrā junioru grupā uzvaras laurus plūca Itālijas breika dejotājs Danger.

Breika profesionāļu “viens pret vienu” cīņās uzvaru svinēja Lagaet no Portugāles, savukārt “2 pret 2” cīņās spēcīgākie bija Lil Zoo un Phil Wizards (Austrija/Kanāda), kurus Daugavpils jaunieši pārspēja basketbola spēlē atpūtas zonā.