Aicinām apmeklēt īpašu Latgales un Lietuvas amatnieku kopstendu Daugavpils pilsētas svētku tirgū!

Latgales plānošanas reģions 2022.gada 4.jūnijā sirsnīgi aicina apmeklēt Daugavpils pilsētas svētku ietvaros rīkoto tirdziņu, kur Latgales un Lietuvas amatnieki kopējā stendā piedāvās burvīgus izstrādājumus, lielisku garastāvokli un īpašus gardumus! Nāciet uz Rīgas ielas sākumu, tur no plkst. 10.00- 17.00 jautri tirgosies un radoši darbosies mūsu amatnieki un mājražotāji!

Jūsu galdam mājražotāji tirgos īpašus Latgales gardumus – speķīti un desas, pašceptu maizīti, medu un citus bišu produktus, gardas un košas piparkūkas, kā arī dažādus graudaugu un pākšaugu izstrādājumus.

Savukārt amatnieki tirgos gan saimniecībā noderīgas un praktiskas lietas, gan izstrādājumus, kas priecēs ikvienu apmeklētāju – keramiku, pinumus, austus un adītus izstrādājumus, šūtas drēbītes bērniem, smukumlietas un dekorus.

Tāpat stendā būs iespēja piedalīties amatu meistaru paraugdemonstrējumos un radošajās darbnīcās. Pasākums notiek Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam projekta LLI-539 “Amatu prasmes tūrisma telpā” (Tour de Crafts)ietvaros.

Mīļi gaidīsim jūs sestdien, 2022.gada 4.jūnijā pašā Rīgas ielas sākumā!

Ar vislielāko sirsnību tirdziņā Jūs sagaidīs: Biedrība Latgolys golds, kas piedāvās maizi, visgardākos kūpinājumus, medu, sieru un pīrādziņus; SIA “Bez-e” unikālu, uz kļavu lapām ceptu maizi; ZS “Līdumi” tirgos medus u.c. medus izstrādājumus, skaistās vaska sveces; ZS “Kalni” – Burvju dārzs piedāvās eleganti noformētas piparkūkas; savukārt ZS “Kotiņi” veselīgos graudaugu un pākšaugu produktus;  būs Daces Šultas adījumi un Sia “Bencha Muude” dizaina bērnu apģērbs.

Elvīra Škutāne piedāvās skaistas vitrāžas Tiffany tehnikā; Inga Salmiņa – unikālus stikla izstrādājumus; IK „Keramika VG” keramikas izstrādājumus un pinumus. Būs arī pazīstamie Pauliņu keramikas pārstāvji no Krāslavas, kā arī tautas lietišķās mākslas studijas “Dzīpariņš” meistares. Varēs iegādāties skaistās Lienas rotas un Vaidas Prusakovas tekstila rotaļlietas.

Savukārt lietuviešu amatnieces Rasa Strumilienė ar zīmolu Metro de Lino piedāvās skaistu linu apģērbu un tekstila somas, un Nijolė Ida Davaine, MB “Idos dizainas” – ādas rokassomas, trikotāžu un keramikas suvenīrus.

Uz tikšanos!

 

Papildus informācija:

Kristīne Smagare, tālr. 26461457

Projekts LLI-539 “Amatu prasmes tūrisma telpā” (Tour de Crafts) tiek īstenots Interreg V-A Latvijas – Lietuvas pārrobežu sadarbības programmas 2014. – 2020.gadam ietvaros. Šo projektu finansē Eiropas Savienība. Šis raksts ir sagatavots ar Eiropas Savienības finansiālo atbalstu. Par šī raksta saturu pilnībā atbild Latgales Plānošanas reģions, un tas nekādos apstākļos nav uzskatāms par Eiropas Savienības oficiālo nostāju.