7. decembrī Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze rīkoja svinīgu Ziemassvētku pasākumu

7. decembrī Rīgas pilī Valsts prezidents Egils Levits un Andra Levites kundze rīkoja svinīgu Ziemassvētku pasākumu, lai tiktos ar 18 ģimenēm no dažādiem Latvijas novadiem un pilsētām un kopīgi iedegtu svētku egli Rīgas pils pagalmā. Uz tikšanos ar Valsts prezidentu devās Mandeju ģimene no Balvu novada. 

 Pirms daudziem gadiem Linda reizē ar māsām devās uz Lielbritāniju. Tur viņa iepazinās ar Craig (Kreigu), ģimenē tagad aug trīs atvases – Melānija, Amēlija un Luiss. 2019.gadā vecāki nonāca pie lēmuma, ka bērniem jāaug drošā un zaļā vidē – Latgalē. Atgriežoties Balvos, Linda un bērni runā latviešu valodā. Atvases ar pašvaldības darbinieku atbalstu ātri tika iekārtotas vietējā bērnudārzā.
Linda Mandeja: “Visi esam iejutušies pie dzīves Latvijā, kas salīdzinot ar Angliju ir rāmāka un patīkamāka. Bērni izbauda iespēju mācīties Mūzikas, Mākslas un Sporta skolās.”
Kreigs pirmo reizi uz Balviem atbrauca kopā ar ģimeni 2017. gadā, viņu pārsteidza dabas skaistums un tās pieejamība: “Mana sieva daudz stāstīja par savu bērnību un Latvijas dabu. Lielbritānija ir pārblīvēta, tāpēc mēs meklējām kaut ko savādāku, bērniem citādāku bērnību. Tagad mums ir pieejama daba. Mēs pastaigājamies pa mežu, lasām ogas, sēņojam. Darām lietas, ko Lielbritānijā nevarētu darīt.”