23.augustā notika Valdības izbraukuma sēde Ludzā

Ludzā 2022.gada 23.augustā notika Ministru kabineta izbraukuma sēde, kur tika diskutēts gan par Latgales reģionam aktuālajiem jautājumiem, kā arī lemts par kārtējā sēdē izskatāmiem tiesību aktu projektiem.

Ņemot vērā ģeopolitisko situāciju, kad Latvijas kaimiņvalstis Krievija un Baltkrievija īsteno agresīvu politiku un turpina karu Ukrainu, valdība lēma rīkot izbraukuma sēdi Ludzā, lai uzrunātu reģiona šā brīža aktuālos jautājumus, turpmāko reģiona attīstību un pierobežas pašvaldību gatavību dažāda veida nākotnes izaicinājumiem. Jau vairāku valdību darbā ir pievērsta pastiprināta uzmanība Latgales reģiona izaugsmei, lai veicinātu līdzsvarotu reģionālo attīstību. Sēdes darba kārtība pieejama šeit: tapportals.mk.gov.lv/meetings…

Sēdi atklāja Ministru prezidents Krišjānis Kariņš, bet turpinājumā klātesošos uzrunāja Ludzas novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, savukārt ar prezentāciju “Latgales plānošanas reģions. Risinājumi. Iespējas” uzstājās LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs un LPR Administrācijas vadītāja Iveta Maļina-Tabūne.

Sēdē ar ziņojumiem par Valdības deklarācijas un rīcības plāna izpildi uzstājās katras ministrijas ministri, uzsverot savā pārraudzībā esošās nozares aktualitātes Latgales reģionā, kā arī par īstenotajām reformām un pasākumiem Latgales reģionā.

Valdības sēdē klātienē Ludzā piedalījās nozaru ministri, Ludzas novada domes priekšsēdētājs un Latgales plānošanas reģiona padomes priekšsēdētājs un visu Latgales novada pašvaldību vadītāji. Savukārt attālināti sēdei pieslēdzās ministriju valsts sekretāri, nozaru eksperti, valdības sociālo partneru pārstāvji u.c. Attālinātam sēdes apmeklējumam tika aicināti pieslēgties arī Latgales novada pašvaldību deputāti.

Pēc Ministru kabineta sēdes notika preses konference, kurā piedalījās Ministru prezidents Krišjānis Kariņš; Latgales plānošanas reģiona attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs; Ekonomikas ministre Ilze Indriksone; Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrs Artūrs Toms Plešs.

Kā preses konferencē rezumēja LPR Attīstības padomes priekšsēdētājs Sergejs Maksimovs: “Svarīgākais pienesums, kas ir panākts šīs MK izbraukuma sēdes rezultātā – valdība ir kopīgi lēmusi par atsevišķu programmu realizāciju Latgalē, kā arī panākta vienošanās par nevienlīdzības mazināšanu reģionos – par kvotu un koeficientu pielietošanu, veicinot reģiona attīstību. Latgalei šobrīd ir jākļūst kā piemēram un kā vietai, kur iedzīvotājiem vislabāk attīstīt savu uzņēmējdarbību un droši dzīvot ģimenē!”.