1.jūlijā tiekamies remigrācijas diskusiju panelī “Nekur nav tik labi kā mājās”!

2022.gada 1.jūlijā Cēsīs notiks ikgadējais sarunu festivāls LAMPA. Latgales plānošanas reģions pasākuma ietvaros rīkos remigrācijas diskusiju paneli “Nekur nav tik labi kā mājās”. Pasākumu caurvīs iedvesmojoši stāsti par pieredzes iegūšanu dzīvojot ārzemēs un savu sapņu īstenošanu dzimtenē.
Diskusiju “Nekur nav tik labi kā mājās” vadīs LPR remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska. Tās būs sarunas ar daudzpusīgām personībām par uzdrīkstēšanos, mājas sajūtu nozīmi, sapņu īstenošanu un sievietes laimi.

Iepazīstinām ar diskusijas dalībniekiem:

Elīna Zelča ir māksliniece un handpoke tetovēšanas meistare, kas atgriezusies no Vācijas uz savu dzimto Baltinavu, lai apčubinātu savus sapņus un pārvērstu tos taustāmās formās un dvēseles piedzīvojumos. Elīna ir izveidojusi savu tetovēšanas studiju vienā no Latgales kultūrvietām – Upītē. Elīnas talants, mērķtiecība, pozitīvā enerģija un drosme ir iedvesmas stāsts par atgriešanos. Par atgriešanos mājās.

 

 

 

Māsas, Lauma un Māra Grīvas saimnieko “Kabiles muižas vīna darītavā”, kas atrodas Kabiles muižas vēsturiskajā pagrabstāvā, ražo dažāda veida sidrus un dzirkstošos vīnus no Latvijā audzētiem augļiem un ogām. Produktu darīšana ir 100% roku darbs. Lauma pēc prombūtnes Itālijā atgriezās dzimtajā Kuldīgas novadā, bet Māra atbrauca no ASV.

 

 

Saimniecības “LAUX” īpašnieces Madara un Marta nodzīvoja Lielbritānijā vairāk nekā desmit gadus, vienmēr zinot, ka atgriezīsies Latvijā. Lai cik nepiemēroti apstākļi bija iegrozījušies, tobrīd vairāk kā jebkad viņas zināja, ka viņu vieta ir pie Baltijas jūras, uz savas zemes. Saimniecība piedāvā: sīpolpuķes | grieztos ziedus ar savvaļas sajūtu | Svaigus dārzeņus & garšaugus.

 

 

 

 

Finansists pēc izglītības, karavīrs pēc profesijas un florists pēc aicinājuma! Irēna, pēc 10 nodzīvotiem gadiem Lielbritānijā atgriezusies uz Ādažiem, kur ar vīru uzsāka “Inbloom ziedi Ādaži” saimniecību, kas piedāvā petūnijas, kalibrahojas un svaigi grieztus sezonālus ziedus. Tādas īpašības, kā drosme, ziņkārība un izlēmība sekmēja veiksmīgu atgriešanās stāstu un piedzīvojumu, kuram vēl ir izaugsmes iespējas! Galvenais, ir ticēt saviem mērķiem un nebaidīties no savām idejām un virzīties uz priekšu, neskatoties uz izaicinājumiem un šķēršļiem, saka Irēna.

 

 

⚗️Pasākums notiks klātienē uz reģionu skatuves no plkst.17.00 līdz 18.00, kā arī to varēs vērot tiešraidē fb lapā @esatgriezoslatgale.

Pasākuma programma