Vietējo pašvaldību un to atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu perspektīvas un izaicinājumi bioatkritumu apsaimniekošanas jomā

Š.g. 9.-10. novembrī tiešsaistē (platformā Zoom) tiks organizēts starptautisks pieredzes apmaiņas un sadarbības veicināšanas pasākums “Vietējo pašvaldību un to atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu perspektīvas un izaicinājumi bioatkritumu apsaimniekošanas jomā”. Pasākuma ietvaros tiks aplūkoti dažādi izstrādē esoši vai jau īstenoti risinājumi, demonstrētas pieejas, kas var palīdzēt rast risinājumus jautājumiem, kas skar pašvaldību un to iestāžu pienākumus un atbildības bioatkritumu apsaimniekošanas jomā.  Biomasas efektīva izmantošana ir kļuvusi par aktuālu jautājumu ne tikai privātā sektora uzņēmumiem, bet arī publiskā sektora iestādēm, kuras atbild par dažādu biomasas resursu, t.sk. bioatkritumu,  maksimāli efektīvu uzkrāšanu vai izmantošanu.

Bioatkritumos nonāk koksnes, augu, pārtikas atlikumi no mājsaimniecībām, dažādu nozaru ražošanas procesiem un no sabiedriskā sektora, kas sniedz vides apsaimniekošanas pakalpojumus. Īpašu nozīmīgumu šie jautājumi ir ieguvuši Eiropas Savienības jaunajā septiņu gadu plānošanas periodā, kurā visiem ES reģioniem, tai skaitā Vidzemei, ir jārod risinājumi esošo dabas resursu efektīvākai, t.i. vienlaikus gan saudzīgākai, gan lietderīgākai, izmantošanai.

>> PASĀKUMA PROGRAMMA <<  (detalizēta programma tiks nosūtīta un reģistrācija tiks izziņota š.g. 4. oktobrī)

Vēršam uzmanību, ka pasākuma pirmajā dienā, 9. novembrī īpaši aicinām piedalīties uzņēmumus, kuru darbība saistīta ar bioatkritumu apsaimniekošanu un izmantošanu, pētniecības, tehnoloģiskās attīstības un inovācijas institūcijas, uzņēmējdarbības attīstības un/vai tehnoloģiju pārneses organizācijas. Savukārt 10. novembrī – vietējās, reģionālās un valsts iestādes un pārvaldes iestādes, lēmumu pieņēmējus, politiku un stratēģiju veidotājus.

Dalība pasākumā ir bez maksas.

Darba valoda – angļu; tiks nodrošināta tulkošana latviešu valodā

Pasākumu organizē Vidzemes plānošanas reģions sadarbībā ar Halmstades Universitāti Zviedrijā un 3N Lejassaksijas Atjaunojamo resursu un bioekonomikas sadarbības tīklu Vācijā.

Jautājumiem: Irīna Kulitāne, projekta BalticBiomass4Value vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, irina.kulitane@konso.lv, tālr. +371 29131859

Pasākums tiek organizēts Interreg Baltijas jūras reģiona programmas 2014-2020 projekta “Biomasas vērtību ķēdes attīstība Baltijas jūras reģionā” (BalticBiomass4Value)” ietvaros. Projekta mājaslapa: balticbiomass4value.eu/.

Informāciju sagatavojusi: Anita Āboliņa, sabiedrisko attiecību vadītāja Vidzemes plānošanas reģionā, anita.abolina@vidzeme.lv