Tiešsaistes semināros 24.08.2021. un 21.09.2021. stāstīs par Latvijas pilsonības iegūšanu

Latvijas Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde (PMLP) aicina visus interesentus uz bezmaksas interaktīvu semināru, lai iegūtu padziļinātu informāciju par Latvijas pilsonības iegūšanu naturalizācijas procesā. Seminārā tiks stāstīts arī par naturalizācijas pašpārbaudes e – rīku, ar kura palīdzību var pārliecināties par savām zināšanām un sagatavoties pārbaudēm Latvijas pilsonības iegūšanai.

Semināri notiks 24.augustā un 21.septembrī, plkst. 13:00 pēc Latvijas laika platformā Zoom.

PMLP regulāri veic aptaujas par Latvijas nepilsoņu attieksmi pret Latvijas pilsonības iegūšanu. Pētījumi liecina, ka būtisks iemesls, kas attur nepilsoņus no naturalizācijas, ir šaubas par to, vai būs pietiekošas spējas nokārtot Pilsonības likumā noteiktās pārbaudes – 2016.gadā, tā atbildējuši 21% respondentu, 2019.gadā – 23% respondentu. Arī senākā kvalitatīvajā pētījumā, kas tika veikts 2013.gadā, kā viens no faktoriem, kas kavē respondentus iegūt Latvijas pilsonību, minētas bailes, ka emocionālās spriedzes dēļ viņi nespēs nokārtot Pilsonības likumā noteiktās pārbaudes.

Pārvaldes izstrādātais risinājums ir ērts, vienkāršs, viegli pieejams, bezmaksas pārbaudes rīks, lai pārliecinātos par latviešu valodas prasmi, Latvijas himnas, vēstures, kultūras, un Satversmes pamatnoteikumu zināšanām Latvijas pilsonības iegūšanai, norāda pārvaldē. Naturalizācijas pašpārbaudes e-rīks ir lielisks veids, kā pārliecināties par savām zināšanām, kas rezultātā palīdzēs iegūt Latvijas pilsonību un vairos iespējas pašrealizēties darba tirgū un sabiedrībā.

Tāpēc Pārvalde 24.augustā un 21.septembrī, plkst. 13:00 rīko divas stundas garu bezmaksas tiešsaistes semināru, lai pastāstītu par veidu, kā pārbaudīt savas latviešu valodas zināšanas, izmantojot naturalizācijas pašpārbaudes e-rīku. Tāpat semināra laikā varēs uzzināt noderīgu informāciju par to, kas un kā var iegūt Latvijas pilsonību, kā norit naturalizācijas process un kādi ir ieguvumi iegūstot Latvijas pilsonību.

Interaktīvo semināru vadīs moderators Oskars Priede, kā arī dalībniekiem būs iespēja uzdot jautājumus Pārvaldes vadošajām vecākajām referentēm Solveigai Ļaksai un Tamārai Dementjevai. Interaktīvā semināra laikā, kopīgi ar Oskaru Priedi, dalībniekiem būs iespēja izmēģināt naturalizācijas pašpārbaudes e-rīka uzdevumus un pārbaudīt savas zināšanas pilsonības testos.

PMLP aicina visus interesentus piedalīties tiešsaistes seminārā, izmantojot Zoom platformu. Pārvalde jau publicējusi abu pasākumu ielūguma saites:

24.augustā jāatver Zoom saite un jāievada tikšanās ID: 995 2358 8570 un parole: 212711.

21.septembrī jāatver Zoom saite un jāievada tikšanās ID: 963 8949 4540 un parole: 914034.

Pārvalde lūdz arī iepriekš pieteikties dalībai seminārā, rakstot uz e-pastu kristina.bisofa@olsen.lv un norādot savu vārdu, uzvārdu un e-pasta adresi. Semināra darba valoda būs latviešu.

Avots: Latviesi.com un Pilsonības un migrācijas lietu pārvalde