Svinēs Rēzeknes 736. dzimšanas dienu!

Šogad Rēzeknes pilsētas svētkus svinēsim no 6. līdz 8. augustam un šinīs dienās rēzekniešiem un pilsētas viesiem tiks piedāvāti Rēzeknē vēl nepieredzēti pasākumi visdažādākajām gaumēm.  

Par piektdienas un sestdienas kulmināciju kļūst skaistais vakara koncerts laivās “Saulriets uz ezera” Kovšu ezerā, uz kuru jāreģistrējas jau iepriekš (vairāk informācijas afišā un programmā). Koncerta laikā visiem apmeklētājiem laivās ir jābūt glābšanas vestēs, kā arī kategoriski aizliegts lietot alkoholiskos dzērienus. Tāpat arī pasākuma laikā Kovšu ezerā peldēties nav atļauts.

Katras dienas noslēgumā svētku dalībnieki aicināti doties radošās un interaktīvās pastaigās pa pilsētu ”Tur, kur saulriets ar nakti dejo”. Šoreiz pastaigas maršruts turpināsies līdz pat atjaunotajam Surmoņina namam Atbrīvošanas alejā 92.

Visas svētku dienas būs iespēja piedalīties dažādās sporta aktivitātēs. Piektdien jau no plkst. 9.30 līdz pat 12.00 Olimpiskajā centrā notiks Rēzeknes BJSS komandu kausa izcīņa netradicionālajās sporta spēlēs. Sestdiena no plkst. 10.00 līdz 17.00 iepriecinās ar Latvijas Čempionāta 1. posma sacensībām ūdens motocikliem Kovšu ezerā, kur piedalīsies sportisti no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Polijas, savukārt no plkst. 11.00 Olimpiskajā centrā Rēzekne notiks Ghetto Games un 3×3 basketbola turnīra 3.posms “Strītbols Rēzekne”. ARPC “Zeimuļs” no plkst. 12.00-19.00 aicinās uz šaha turnīru. Arī svētdiena, kad Rēzeknē tradicionāli notiek ģimeņu pasākumi, aicinās ģimenes uz Kovšu ezera pludmali, kur notiks Ģimeņu sporta diena.

Protams, Pilsētas svētku garumā būs plaši piedāvādi visdažādaākie mākslas un kultūras pasākumi: Latgales vēstniecībā GORS – Romualda Geikina izstāde “Konverģence” un Pāvela Ostapceva izstāde “Grafikas no skapja”; Nacionālo biedrību kultūras nama 65 gadu jubilejai veltīta fotoizstāde un Jeļenas Antonovas mākslas “Art-studijas” darbu izstāde NBKN pagalmā; projekta “Rejs Bredberijs “Pieneņu vīns” Rēzeknē” aktivitātes Gājēju promenādē.

Sestdien jau no plkst. 10.00 līdz pat 15.00 Brāļu Skrindu ielā – Svētku gadatirgus! No 11.00 līdz 13.00 Rēzeknes NBKN pagalmā tiks organizēta aizraujoša radošā darbnīca “Rēzekne auskaros” ar “LIANA VALIS”, kur zīmēsim jaunā Rēzeknes pilsētas logo elementus uz koka ripiņām, kas pārtaps auskaros. No 10.00 līdz 14.00 draugu un ģimeņu komandām būs iespēja sacensties uz ātrumu un apķērību interaktīvajā spēlē “Pret straumi” Krasta ielas promenādē.   Savukārt vakarpusē varēsim doties uz ARPC “Zeimuļs”, kur notiks aktivitāšu “Radošais ceļojums” pasākumi – radošās darbnīcas, lielās āra spēles, galda spēles, burbuļu darbnīca, biedrības “Rēzeknes Māmiņu klubs” bērnu stūrītis u.c.

Automīļi laipni gaidīti Latgales vēstniecības GORS iekšpagalmā, kur no 10.00 līdz 15.00 būs aplūkojama Retro auto moto 5 gadu jubilejas izstāde.

Svētdien rēzekniešus un pilsētas viesus aicinās Rēzeknes dievnami: plkst. 11.00 sirdi priecēs dziedātāji Rēzeknes Vissvētākās Dievdzemdētājas piedzimšanas pareizticīgo baznīcā, plkst. būs 12.00 Svētku dievkalpojums Rēzeknes Jēzus Sirds katedrālē, kur plkst. 13.30 sieviešu koris Medicus sniegs koncertu, veltītu Romualda Jermaka 90 gadu jubilejai. Plkst. 15.00 Septītās dienas Adventistu Rēzeknes draudze aicinās uz pasākumu “Mūziķis Kristaps Cukurs un viņa draugi”; plkst. 16.00 –  skanēs digitālās ērģeles Rēzeknes Dieva Žēlsirdības Romas katoļu baznīcā (Atmodas iela 8-12) un plkst. 17.00 Rēzeknes Zaļajā sinagogā spēlēs Klezmeru mūzikas ansamblis, bet plkst. 19.00 Rēzeknes Sāpju Dievmātes Romas katoļu baznīcā notiks Jauno ērģelnieku koncerts, kur muzicēs J. Ivanova Rēzeknes mūzikas vidusskolas un Maltas Mūzikas un mākslas skolas ērģeļu klases audzēkņi.

Svētku dienās gaidīs apmeklētājus Rēzeknes Centrālā bibliotēka, Latgales Kultūrvēstures muzejs, Latgales vēstniecība GORS, taču atgādinām, ka daži pasākumi iekštelpās būs pieejami tikai tiem, kuriem ir derīgi Covid-19 sertifikāti.

Tāpat arī gan sestdien, gan svētdien Stādītā meža teritorijā Strēlnieku ielā 1c būs skatāma Leonarda Vinceviča keramikas un gleznu izstāde.

Kā redzat, Rēzeknes pilsētas svētku pasākumu klāsts ir plašs un daudzveidīgs, tādēļ esam pārliecināti, ka katrs atradīs kaut ko sev īpaši saistošu un patīkamu. Lai jums jauki svētki, lai mūsu pilsēta savā dzimšanas dienā skan un smaida un uzkrāj pozitīvas emocijas nākamajam gadam!

Sagatavoja: Komunikācijas speciāliste, Janīna Dukule, janina.dukule@rezekne.lv