“Bencha muude” – dari to, kas tev patīk!

Šī gada 13. maija raidījumā „Stunde Latgolys laivā” viesojās kolorītā, izdomas bagātā uzņēmēja Gunita Mūrniece-Krišāne, kas ir bērnu apģērba zīmola „Bencha Muude” radītāja un dizainere, kā arī 4 bērnu māmiņa no Kārsavas novada.
Sarunas gaitā Gunita mūs iepazīstina ar savu nodarbošanos un izstāsta, kā ir nonākusi līdz zīmola „Bencha Muude” izveidošanai. Uz jautājumu, kāpēc Gunita attīstīja savu zīmola darbnīcu tieši Kārsavā, atbild: “Es vienmēr esmu zinājusi, ka gribēšu redzēt, kā mani bērni izaug un dzīvo laukos. Tādēļ arī savu darbnīcu izveidoju pāris soļus no mūsu lauku mājām – lai būtu blakus ģimenei”.

Dizainere pastāta arī par to, ka jau no bērnības viņu ir interesējusi šūšana un rokdarbi, līdz ar to “Bencha Muude” bija kā sava hobija pārvēršana par profesionālu nodarbošanos. “Varu tikai piekrist teicienam – dari to, kas tev patīk un tev nevienu dienu nebūs jāstrādā,” Gunita ar smaidu piebilst.

Sarunas turpinājumā dizainere iepazīstina mūs ar sava zīmola apģērbu kolekcijām, pastāsta, kāda nozīme ir apģērba kvalitātei, krāsai un tā ilgtspējai, jo savos darbos Gunita izmanto tikai sertificētu un bērniem drošu audumu.
Gunita arī uzsver, ka diezgan nozīmīga loma ir bijusi saņemtajam atbalstam, ko ir sniegusi dalība  biznesa inkubatora programmā – vislielākie pluss esot bijusi profesionālā atbalsta komanda un vērtīgie ieteikumi, kā “uzbūvēt” zīmola attīstības plānu.

Dizainere sarunā pastāsta arī par saviem nākotnes plāniem – Gunita droši iet uz to, lai attīstītu zīmola atpazīstamību arī ārpus Latvijas robežām, kā arī pastāsta par savu šī brīža pēdējo jaunumu – jauno apģērbu kolekciju ar pašas dizainēto auduma printu. “Tas ir mūsu Laimes lācis,” Gunita norāda uz skaistu audumu ar mīlīgām lāča figūrām! Jau ir tapuši pirmie dizaini un mūsu skatītājiem ir tas gods tos novērtēt pirmajiem! Drīzumā gaidāms arī vēl kāds pārsteigums – Gunita vēlas iepriecināt sava zīmola cienītājus ar īpašām vienotā stila kolekcijām “Family look!”, lai māte – meita vai tēvs – dēls varētu tērpties saskaņotos apģērbos.

Iedvesmojot arī citus nebaidīties un uzsākt savu biznesu tieši Latgalē, Gunita novēl: “Sapņot un realizēt savus sapņus! Pēc savas pieredzes varu teikt – katru dienu vajag izdarīt kādu mazu darbiņu, lai viss pamazām iekustētos.”

Sarunu vadīja remigrācijas krustmāte Latgalē Astrīda Leščinska. Raidījums tapis sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un diasporas sociālo mediju “LAIVA”.

Ar Gunitas nodarbošanos var iepazīties Latgales plānošanas reģiona jaunajā stāstu sērijā „Biznesam izvēlos Latgali!”, kā arī uzņēmuma mājaslapā www.benchamuude.lv un vietnēs Instagram un Facebook.

Raidījumu var noskatīties šeit:

Iepazīties ar Gunitas darbiņiem var šeit: