Rēzeknē uzsāks Stacijas ielas pārbūves darbus

No 13. septembra plānots uzsākt pārbūves darbus Stacijas ielas posmā no Atbrīvošanas alejas līdz Zemnieku ielai, uzlabojot infrastruktūru gan gājējiem, gan velobraucējiem. Lai arī satiksme būs daļēji ierobežota, neviens ielas posms netiks slēgts.

Pārbūves rezultātā paredzēts apvienot Atbrīvošanas alejas nobrauktuves un uzbrauktuves pieslēguma vietu Stacijas ielai un Dārza ielas satiksmes mezglam, izbūvējot ovāla veida rotācijas apli, tādējādi uzlabojot satiksmes drošību.

Rotācijas apli Raiņa un Stacijas ielu krustojumā paredzēts veidot kā “turbo” apli ar papildus joslu izveidi tieši virzienā pa Stacijas ielu, tādējādi uzlabojot mezgla caurlaides spēju.

Paredzētas satiksmes organizācijas izmaiņas arī stāvlaukumā pie dzelzceļa stacijas “Rēzekne II”, pārvietojot autobusu pieturu uz centrālo saliņu, mainot taksometru stāvvietu izvietojumu, kā arī paplašinot esošo stāvlaukumu un paredzot papildus stāvvietas.

Stacijas ielas apļa remontdarbi norisināsies vairākās daļās un pilnībā slēgt satiksmi kādā no ielas posmiem nav paredzēts. Pirmie darbi norisināsies apļa daļā, kas atrodas dzelzceļa pusē, līdz ar to transporta kustība tiks organizēta pa pretējo pusi. Iebraukt DUS “Virši” būs iespējams tikai pa iebrauktuvi pie Stacijas un Zemnieku ielu krustojuma.

Būvdarbus veiks SIA “Ceļi un Tilti”, būvuzraugs būs SIA “KEM”, savukārt autoruzraugs – SIA “BM – projekts”.