Rekreācijas kompleksa pamatos iemūrēta kapsula

Piektdien, 6. augustā, topošā Rēzeknes rekreācijas kompleksa (Brīvības ielā 23) pamatos tika iemūrēta kapsula ar vēstījumu nākamajām paaudzēm.

Lai apliecinātu projekta unikalitāti un nozīmi, kapsulā tika ievietots īpašs vēstījums nākamajām paaudzēm, ko pirms iemūrēšanas nolasīja Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētājs Aleksandrs Bartaševičs, pasākumā piedalījās arī būvuzņēmēja  SIA “Arčers” valdes locekle Maija Baltgalve.

“Pavisam drīz Rēzeknē darbosies rekreācijas centrs, kas ļaus pāršķirt jaunu lappusi Rēzeknes tūrisma vēsturē. Gan radītās darbavietas, gan pilsētas viesi nesīs neatsveramu ieguldījumu pilsētas ekonomiskajā izaugsmē. Šis projekts ir kārtējais solis, lai Rēzekne kļūtu par kultūras, uzņēmējdarbības un tūrisma centru, kurā diendienā kūsā dzīvība un turpinās izaugsme,” teikts kapsulas vēstījumā.

Rekreācijas centra viesu ienākšana plānota recepcijas zonā no Brīvības ielas puses, šeit paredzēta uzgaidāmā telpa ar nelielu bērnu rotaļu laukumiņu. Ēkas pirmais stāvs būs atvēlēts trenažieru zālēm ar visām piederošajām telpām, tepat būs arī tehniskās telpas.

Ēkas otrais stāvs būs paredzēts ūdens relaksācijas zonai. Šeit rēzeknieši un pilsētas viesi varēs relaksēties 3 saunās, 2 tvaika pirtīs, aukstajā baseinā pie saunām, džakuzi, bērnu baseinā, dušu procedūrās, kā arī lielajā baseinā ar ūdens masāžu aprīkojumu, bāru un āra terasi. Baseinu zonā paredzētais zemūdens apgaismojums ļaus mainīt noskaņu. Visām pirtīm tiks veidots individuāls apgaismojuma risinājums un piešķirti atšķirīgi aromāti. Viena no saunām būs ar plašiem stiklojumiem un skatu uz baseinu zonu, bet vēl viena pirts ļaus tās lietotājiem baudīt panorāmas skatu uz ezeru. Īpaša detaļa ir āra terase SPA zonai, kur tiks izbūvēts baseins un džakuzi – šīs ūdens procedūras būs izmantojamas visu gadu. Izmantojot reljefa iespējas, otrā stāva līmenī ēkai apkārt vedīs gājēju taka, pa kuru varēs doties arī uz ezera piekrasti.

Procedūru kabinetos rekreācijas centra trešajā stāvā apmeklētājiem paredzēts piedāvāt dažāda veida masāžas, fizioterapijas un ūdens procedūras, kā arī kosmētiskās procedūras 16 speciāli aprīkotās un iekārtotās telpās. Katrs kabinets būs ērts un vizuāli pievilcīgs. Pēc procedūrām apmeklētāji varēs baudīt tēju speciālā atpūtas telpā.

Līdz ar topošā rekreācijas centra atvēršanu pilsētas viesiem būs iespēja apvienot kultūras pasākumu baudīšanu Latgales vēstniecībā GORS, sporta sacensību apmeklēšanu Rēzeknes Olimpiskajā centrā vai citas norises mūsu pilsētā ar sevis palutināšanu jaunajā rekreācijas centrā.

Projekts paredz gan SPA ēkas izbūvi, gan arī apkārt esošās teritorijas labiekārtošanu ar gājēju celiņiem, autostāvvietu, apgaismotu promenādes zonu, laipu gar ezeru. Ēka 3076 m2 platībā, tiks iznomāta komersantam, kas tiks izvēlēts konkursa kārtībā. Darbus plānots pabeigt līdz 2022. gada decembrim.

Darbi tiek veikti projektā “Rēzeknes rekreācijas centra izveide tūrisma attīstībai” Nr. 5.6.2.0/19/I/021.

Komunikācijas vadītāja p.i  Marina Sokolova

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Marina Sokolova,

tel. 64607675, e-pasts marina.sokolova@rezekne.lv