Notiks apmācības “Remigrantu bērnu sekmīga iekļaušanās izglītības iestādēs”

2021.gada 21.oktobrī no plkst. 14.00 līdz 17.00 Latgales plānošanas reģions aicina piedalīties apmācībās “Remigrantu bērnu sekmīga iekļaušanās izglītības iestādēs”, kas tiek īstenotas Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas prioritārā pasākuma 2019.-2021. gadam “Diasporas likuma normu īstenošanai (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”) ietvaros un norisināsies tiešsaistē ZOOM platformā.

Apmācībās tiek aicināti piedalīties plānošanas reģionu un pašvaldību pārstāvji, remigrācijas koordinatori, potenciālie remigranti un remigranti, izglītības iestāžu pārstāvji (pedagogi, izglītības iestāžu vadības un administrācijas pārstāvji), kā arī vecāki (īpaši remigrantu bērnu vecāki).

Pamatojoties uz novēroto tendenci, ka bieži vien vecākiem un bērniem, kas bijuši iesaistīti remigrācijas procesā, nākas saskarties ar grūtībām integrēties jaunajā izglītības vidē un/vai ir grūtības mācību programmu apguves procesā, apmācībās plānots aplūkotas šādas tēmas:

  • skola pandēmijas laikā – emociju karuselis. Kā atbalstīt bērnu un neizdegt gan vecākam, gan pedagogam;
  • psiholoģiskais atbalsts diasporas ģimenēm: kā sagatavot bērnus, pārceļoties uz Latviju un jaunu izglītības iestādi;
  • ieteikumi speciālistiem par remigrantu bērnu veiksmīgu integrēšanos izglītības iestādēs (bērnam draudzīgs bērnudārzs, skola, atbalsta sniegšana, izpratne);
  • izaicinājumu pārvarēšana jaunajā mācību vidē (valodas barjera, zemāks zināšanu novērtējums, jauni klasesbiedri utt.);
  • praktiski padomi, labās prakses piemēri.

Dalībniekiem būs iespēja saņemt arī apliecinājumus par dalību apmācībās “Remigrantu bērnu sekmīga iekļaušanās izglītības iestādēs” 3 akadēmisko stundu apjomā.

Aicinām interesentus pieteikties apmācībām, līdz 20.10.2021. aizpildot reģistrēšanās anketu: ej.uz/LPR_remigracija.

Ar papildus informāciju par remigrācijas procesu un koordinatora aktivitātēm iespējams iepazīties Latgales plānošanas reģiona interneta vietnē lpr.gov.lv, kā arī vietnē www.paps.lv.

Informāciju sagatavoja:
Latgales plānošanas reģiona
remigrācijas koordinatore
A. Leščinska
astrida.lescinska@lpr.gov.lv