NEPLP piešķir 38 tūkstošus eiro diasporas un remigrācijas tematikai veltīta satura veidošanai

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP)konkursa rezultātā ir piešķīrusi sabiedriskā pasūtījuma finansējumu 38 000 eiro satura veidošanai televīzijās un radio par diasporas un remigrācijas tematiku.

 

Konkursā kopumā bija iesniegti 5 projekti. Augstāko novērtējumu ieguvuši un finansējums piešķirts:

  • AS “Radio SWH” raidījumam “Tikko atgriezušies” (19 799,12 eiro)
  • SIA “Vidzemes Televīzija” jeb ReTV raidījumam “Ar pasaules pieredzi Latvijā” (10 918,23 eiro)
  • Producentu grupai SIA “Ausma Media” raidījuma “Tutas lietas” veidošanai (7282,65 eiro)

“Ir ļoti svarīgi, lai mūsu pilsoņi un Latvijas piederīgie, kuri dzīvo citās valstīs, varētu uzturēt un saglabāt pēc iespējas ciešāku saikni ar Latviju, mūsu kultūru un mediju telpu, kā arī stiprināt latviešu valodu. Tāpat ir svarīgi sniegt informāciju par remigrāciju. Diasporai un remigrācijai veltīts saturs, kas paredz auditorijas iesaisti, ir viens no veidiem, kā šo saikni uzturēt,”saka NEPLP priekšsēdētāja vietniece Aurēlija Ieva Druviete.

Konkursā pieteiktie projekti tika izvērtēti pēc vairākiem kritērijiem, tostarp to atbilstība konkursa mērķim, sabiedriskā pasūtījuma uzdevumiem, to aktualitāte valsts, reģiona vai vietējo notikumu kontekstā, projekta satura koncepcijas kvalitāte un detalizācijas pakāpe, kā arī raidījumu demo un satura izplatīšana dažādās platformās, sociālajos medijos, auditorijas iesaiste, sasniedzamās auditorijas lielums, finansiālā kapacitāte u.c. Būtiski ir bijis arī tas, vai un kādā apmērā medijs sadarbojas ar diasporas organizācijām vai diasporas pārstāvjiem satura tapšanā. Lai veicinātu satura pieejamību cilvēkiem ar dzirdes traucējumiem, konkursā bija iespēja iegūt papildu punktus par subtitru nodrošināšanu lineārajā apraidē vai izvietojot raidījumu digitālajā vidē.

Kopumā NEPLP šogad bija izsludinājusi 13 sabiedriskā pasūtījuma konkursus, lai veicinātu vietējā satura raidījumu veidošanu komercmedijos.

Avots: neplpadome.lv, www.neplpadome.lv/lv/sakums/padome/padomes-sedes/sedes-sadalas/neplp-pieskir-38-tukstosus-eiro-diasporas-un-remigracijas-tematikai-veltita-satura-veidosanai.html