Marika Rudzīte – Griķe: “Latgale, iespējams, ir labākā vieta pasaulē, kur attīstīt savu biznesa ideju!”

Mūsdienu Latgales amatniecības vērtību mājvietas “HANDMADE Latgola” koncepta radītāja Marika Rudzīte – Griķe 27.maijā viesojās nu jau desmitajā „Stunde Latgolys laivā” raidījumā, kuru bija iespējams vērot Facebook tiešraidē.

Remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska, uzsākot sarunu ar “Stunde Latgolys laivā” viešņu Mariku, skatītājus iepazīstināja ar “HANDMADE Latgola” stāstu: tā ir izveidota 1936.gadā celtā šķūņa ēkā Līvānos, kas 2019.gadā tika pilnībā pārbūvēta, saglabājot piecu paaudžu mantojumu, sirsnību un spēku. Tā ir privāta Marikas ģimenes lolota vieta un vienlaicīgi vairāk kā 20 Latgales amatnieku un mazo ražotāju sadarbības piemērs. Ieguldot ievērojamu privāto finansējumu, piesaistot Eiropas līdzfinansējumu, ar vairāk kā desmit aizdevēju un pašvaldības atbalstu 2019.gadā Marikas ģimene vēra apmeklētājiem HANDMADE Latgola durvis, piedāvājot “3 in 1” (trīs vienā) – apskates vietu (amatniecības tūrisms), pasākumu vietu un ekskluzīvas naktsmājas.

Raidījuma turpinājumā Marika Rudzīte Griķe pastāstīja, kā aizsākās un kāds bija ceļš, pārveidojot Dubnas ezera krastā esošo dzimtas īpašumu par netradicionālu, Latvijā unikālu tūrisma objektu un īpašu naktsmītni. Kā semjoties piebilst Marika: “Ja kādam bērnībā ir bijis sapnis nakšņot veikalā, tad pie mums to var īstenot, jo HANDMADE Latgola piedāvā unikālu iespēju: naktsmājas, kur īstā mājas vidē ir izvietoti mūsdienu Latgales amatnieku darinājumi un, ja kāds no tiem ir iepaticies – tas vai nu uzreiz ir pieejams iegādei, vai arī to var pasūtīt.” Ne velti ciemiņi, kas paviesojušies Handmade Latgola, to mēdz saukt par Latgales IKEA – jo tik daudz un tik interesantu mūsdienīgu Latgales meistaru darbus vienuviet nevar sastapt nekur citur!

Skatītājiem Marika pastāstīja, ka šobrīd Handmade Latgola piedāvā: “pirmkārt, pieturas vietu – kur iespējams apskatīt ekspozīciju ar vairāk kā 200 Latgales amatniecības izstrādājumiem. Tos ir iespējams arī iegādāties. Otrkārt, tikšanās vietu – telpas lielākiem un mazākiem pasākumiem, piemēram, konferencēm līdz 20 cilvēkiem, dažādiem kursiem, stāstu vakariem, prezentācijas pasākumiem un tā tālāk un treškārt, ekskluzīvas naktsmājas – pilsētā, bet ar lauku klusumu, svaigu gaidu, lina palagu maigumu un Dubnas saulrieta mieru, piedāvājam divas guļamistabas līdz sešiem cilvēkiem, kā arī visu nepieciešamo, lai baudītu lieliskas brīvdienas!”

Turpinot sarunu, Marikai jautajām par viņas pieredzi, kas palīdzējusi uzsākt savu biznesu, kā arī hobijiem un pasākumiem, kas palīdz iedvesmoties un gūt atelpu no ikdienas darbiem, jo, paskatoties sociālos tīklos, varam redzēt, ka Marika ir gan lektore, semināru moderatore, attīstības plānošanas dokumentu izstrādātāja, pilna cikla projektu vadības eksperte ar vairāk kā 20 gadu pieredzi pašvaldību, NVO un privātajā sektorā, kā arī – pašizaugsmes un iedvesmas pasākumu izstrādātāja un ieviesēja; volejbola, medību, ceļošanas un mācīšanās entuziaste!! Ka atzīst pati Marika: “Jā, tāda brīva laika, ka es nezinātu, ko darīt, jāsaka godīgi, man nav! Jo ir darbs, ir laiks, ko veltu savai pašizaugsmei un mācībām, ir ģimene un mani foršie vaļasprieki, kas dod spēku un iedvesmu darboties vēl aktīvāk!”. Turpinājumā Marika pastāsta par saviem iedvesmas avotiem, par visas ģimenes kopējiem vaļaspriekiem – tādiem kā ceļošana, sportiskās aktivitātes, ka arī atzīmē, kādu pieredzi smeļas no semināru un pašizaugsmes pasākumu vadīšanas gan jauniešu auditorijai, gan jau pieredzējušiem profesionāļiem savā nozarē.

Noslēgumā Marika atzīmē, ka kopumā Latgale, iespējams, ir vislabākā vieta pasaulē savas biznesa idejas attīstīšanai, jo galvenais ir SĀKT darīt!

Paldies Marikai Rudzītei – Griķei par patiesi iedvesmojošo sarunu! Viens cilvēks var paveikt ļoti daudz un vēl vairāk, ja darbojas komandā! Varam tikai piekrist Marikas teiktajam: “Ģimenēs ir spēks! Sadarbībā ir spēks! Prieks iepazīties, prieks dalīties un prieks iedvesmot citus “pozitīvi trakos” Latvijas cilvēkus uz jauniem mērķiem, jauniem darbiem un jauniem rezultātiem!”

Aicinām iepazīties ar HANDMADE Latgola piedāvātajām iespējām interneta vietnē www.handmadelatgola.lv, kā arī sociālajos tīklos www.facebook.com/handmadelatgola.lv, tālrunis saziņai: +371 29443621; +371 26450676.

Sarunu vadīja remigrācijas krustmāte Latgalē Astrīda Leščinska. Raidījums tapis sadarbībā ar Latgales plānošanas reģionu un diasporas sociālo mediju “LAIVA”.