LIAA Daugavpils biznesa inkubators gaida jaunus biznesa ideju autorus

Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina biznesa ideju autorus iesniegt pieteikumus pirmsinkubācijas (PINK) programmā Daugavpils biznesa inkubatorā no 1. līdz 13 septembrim. Šāda iespēja ir gan fiziskām personām, gan jaundibinātiem komersantiem.

Kam paredzēta pirmsinkubācija?

Šis ir sagatavošanās posms nopietnam biznesam. Tas ilgst sešus mēnešus un ir piemērots tiem, kuri vēl tikai meklē savu ideju, grib to notestēt vai ir nepieciešamība papildināt savas zināšanas. Daugavpils biznesa inkubatora dalībnieki stāsta, ko viņi saņēma no pirmsinkubācijas programmas:

  • SIA “Sweeco” nodarbojas ar šokolādes pagatavošanas komplekšu izgatavošanu. Pirmsinkubācijas laikā uzņēmums saprasta kā veiksmīgāk strādāt ar PVD, kā izplatīt savu produkciju ārpus Latvijas utt.
  • SIA “Exoy” atnāca uz inkubatora būdams vēl SMU (skolēnu mācību uzņēmums). Pirmsinkubācijas laikā jauniešu komanda attīstīja savu produktu un sāka pārdot apgaismojuma ierīces Etsy platformā.

Ko Jūs iegūsiet no pirmsinkubācijas programmas:

  • biznesa idejas novērtējumu;
  • individuālas konsultācijas;
  • Biznesa skolas apmācības – trīs dienas biznesa pamatu apguvei pieredzējušu pasniedzēju vadībā;
  • PINK skola – nodarbību cikls biznesa idejas modeļa pilnveidei kopā ar biznesa inkubatora komandu;
  • uzņēmējdarbības vides iepazīšanu – uzņēmēju pieredzes stāsti un vizītes;
  • dalību Latvijas lielākajā jauno uzņēmēju kopienā.

LIAA Daugavpils biznesa inkubatora vadītājs Andrejs Zelčs uzsver, ka šobrīd ir labākais laiks, lai atnāktu ar savu biznesa ideju uz inkubatoru, jo programma tiek īstenota līdz 2023.gadam. Tāpēc visus biznesa ideju autorus, kas atrodas Daugavpils, Ilūkstes, Aglonas, Krāslavas, Līvānu, Riebiņu, Vārkavas, Preiļu, Dagdas novadā un Daugavpilī aicinām iestāties PINK programmā, aizpildot pieteikumu, kas atrodas LIAA mājaslapā: liaa.gov.lv/lv/programmas/biznesa-inkubatori/pieteiksanas.

LIAA Daugavpils biznesa inkubators organizē tiešsaistes attālināto “Info stundu”: 19. augustā, plkst. 16:00, Jums būs iespēja vairāk uzzināt par inkubatora uzņēmējdarbības atbalsta iespējām, kā arī uzdot jautājumus biznesa inkubatora pārstāvjiem. Reģistrēties “Info stundai” var šeit: www.ej.uz/DaugavpilsPINK

Vairāk informācijas par biznesa inkubatoru programmu un pieteikšanās kārtību var iegūt, rakstot uz LIAA Daugavpils biznesa inkubatora e-pastu daugavpils@liaa.gov.lv vai zvanot t. 62401094. LIAA biznesa inkubatoru programmu finansē Latvijas Republika un Eiropas Reģionālais attīstības fonds projektā “Reģionālie biznesa inkubatori un Radošo industriju inkubators”.

Informāciju sagatavoja: LIAA Daugavpils biznesa inkubatora vecākā projektu vadītāja Jeļena Dedele, Tālrunis: +371 26287770, E-pasts: daugavpils@liaa.gov.lv