“Lāzerdrošība 2021” seminārs

Aicinām piedalīties bezmaksas tiešsaistes seminārā “In Focus: Laser Safety 2021”.

2021. gada 18.jūnijā Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmija ar Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja finansiālu atbalstu, un sadarbībā ar Mitveidas augstskolu (Hochschule Mittweida, Vācija), rīko tiešsaistes pilotsemināru “In Focus: Laser Safety 2021” (“Lāzerdrošība 2021”). Seminārs tiek rīkots projekta „Sākotnējā un tālāk apmācība lāzerdrošības jomā Baltijas reģionā saskaņā ar ES vadlīnijām” ietvaros, un tiek veltīts visiem svarīgajiem lāzerdrošības aspektiem Baltijas reģionā.

Pievienojieties mūsu tiešsaistes semināram

Piektdien, 2021. gada 18.jūnijā, no 10:00 līdz 17:00, Microsoft Teams 

Semināra valoda – angļu.

Iepriekšēja reģistrācija semināram ir obligāta!

REĢISTRĒTIES SEMINĀRAM

Par semināru

Seminārs galvenokārt paredzēts lāzertehnoloģiju speciālistiem, lāzerdrošības un darba drošības speciālistiem, nozares pārstāvjiem, un sniedz iespēju atsvaidzināt zināšanas un turpināt mācīties, kā arī raisa dialogu un pieredzes apmaiņu ar kolēģiem un nozares ekspertiem. Papildus prezentācijām, kas sniedz informāciju un skaidrojumus par jaunajiem ES lāzerdrošības noteikumiem, seminārā ir iekļautas arī tēmas, kas skar veselību un drošību darba vietā no juridiskā skatu punkta, lāzera starojuma bioloģisko ietekmi uz acīm un ādu, kā arī tematiskie bloki, kas veltīti gan tiešām, gan netiešām lāzera starojuma briesmām. Semināra programmā ir iekļauti arī jautājumi par nepieciešamajiem administratīvajiem un tehniskajiem kontroles pasākumiem. Pateicoties semināra starpdisciplinārajai ievirzei, mēs vēlamies sniegt visaptverošu priekšstatu par lāzerdrošības tēmu un organizēt diskusijas, kas pavadīs mūsu semināru. Semināra dalībnieki noteikti varēs atklāt jaunus aspektus, kas saistīti ar lāzerdrošību.

Semināra tēmas

  • Drošu lāzeriekārtu konstruēšana/dizains
  • Individuālie aizsardzības līdzekļi – lāzera aizsargbrilles
  • Lāzera starojuma bioloģiskā ietekme uz ādu
  • Lāzera starojuma bioloģiskā ietekme uz acīm
  • Lāzerdrošība – administratīvās un tehniskās kontroles organizēšana. Mitveidas augstskolas Lāzerinstitūts – labā prakse un pieredze
  • Daži MOODLE platformas izmantošanas aspekti e-mācībām
  • Lāzerdrošība: Risku vadība, administratīvā un inženiertehniskā kontrole

* Sakarā ar Covid 19 pandēmiju, semināra programmā ir iespējamas izmaiņas.

Semināra referenti

Seminārā piedalās referenti no Vācijas, Bulgārijas, Rumānijas un Latvijas.

 
* Baltijas-Vācijas Augstskolu biroja projektu finansiāli atbalsta Vācijas Akadēmiskās apmaiņas dienests (DAAD) no Vācijas Ārlietu ministrijas piešķirtajiem līdzekļiem.