Kolorīti aizvadītas mazā biznesa Iedvesmas brokastis Preiļu novadā

Saulainajā 2021. gada 15. septembra rītā Preiļu novada “Dzeņu māju” terasē notika Mazā biznesa “IEDVESMAS BROKASTIS”, kuras jau tradicionāli rīko Preiļu novada Uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar Latgales plānošanas reģiona remigrācijas komandu.

Pasākumu atklāja Preiļu novada uzņēmējdarbības konsultante Ineta Liepniece un Latgales plānošanas reģiona pārstāvji – Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins un remigrācijas projekta asistente Arnita Aleksejeva, paužot prieku par atkalsatikšanos klātienē un apliecinot, ka šādu pasākumu rīkošana sniedz lielisku iespēju iepazīties ar cilvēkiem, kuri ir atgriezušies uz dzīvi savā dzimtajā novadā un uzsākuši uzņēmējdarbību vai izveidojuši savu zīmolu, kas iekarojis klientu sirdis.

Pasākuma turpinājumā, baudot remigranta, kaņepju saimniecības Obelisk farm īpašnieka sarūpēto gardo tēju, uzņēmēji dalījās ar stāstiem par savu ceļu līdz biznesa idejas realizācijai.

Iedvesmojot ar sirds siltumu un viesmīlību, ar savu stāstu klātesošos iepazīstināja “Dzeņu māju” saimniece, zīmola LabaSajūta radītāja Kristīne Stašulāne. Viņa, pateicoties ģimenes atbalstam un savam vislielākajam palīgam – meitai un uzņēmīgajai jaunietei Annijai Stašulānei – dažu gadu laikā ir izveidojusi ar īpaši iedvesmojošu auru apvītu lauku māju atpūtas vietu un zīmolu LabaSajūta, radot ziedūdens, masāžu, pirts rituālu un citu harmonizējošu pakalpojumu un lietu burvību savās dzimtas mājās.

Pasākuma turpinājumā, paralēli paspējot brīnišķīgi uzklāt brokastu galdu, ar savu atgriešanās stāstu un uzņēmuma tapšanas ideju dalījās vienmēr dzīvespriecīgā remigrante Inese Martinkus, Preiļu vienīgās un iedvesmojošākās āra terases “Pampūkas” īpašniece.

Savukārt kaņepju saimniecības “Obelisk Farm” īpašnieks Andris Višņevskis, klātesot dzīvesbiedrei, portugālietei Deborai, pastāstīja par savas ģimenes neparasto atgriešanās stāstu, kad pieņemts lēmums Londonas steigu aizvietot ar dabas brīnumaino tuvumu Latgalē, ciemā Obeliškas. Andris sniedza arī pieredzē balstītus ieteikumus, kā un ar kādu programmu/uzņēmējdarbības instrumentu atbalstu ir attīstījis savu biznesa ideju.

Tālākos pasākuma iedvesmotājas grožus pārņēma smaidīgā Kristīne Nicmane – neparasti skaistā un mūsdienīgā “Jašas podu” zīmola izveidotāja. Kristīne dalījās atmiņās par laiku, kad tika pieņemts lēmums pārcelties uz Preiļu novada Aizkalni, netālu no Jašas upes radot savas dzīves lielāko aizraušanos – “Jašas podus”. Kristīnes virsvadībā pasākuma apmeklētājiem bija unikāla iespēja radīt savu “mākslas darbu”: akmens masas tējas svecītes trauciņu ķirbīša formā! Meistarklases laikā atklājās, ka ne vienam vien apmeklētājam ir dabas dots podnieka talants!

Pasākuma noslēgumā dalībnieki izbaudīja vienreizējo “Pampūku” gatavoto rudens dārzeņu krēmzupu un unikālo “Preiļu siera” čedara saldējumu, kā arī tika iepazīstināti ar Uzņēmējdarbības centra tuvākajām aktivitātēm, kas paredzētas uzņēmējdarbības stiprināšanai Latgales reģionā: Latgales plānošanas reģiona Uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins pastāstīja par EEZ grantu 2014.–2021. gada perioda programmas “Vietējā attīstība, nabadzības mazināšana un kultūras sadarbība” ietvaros izsludināto konkursu “Atbalsts biznesa ideju īstenošanai Latgalē”, savukārt Preiļu novada uzņēmējdarbības konsultanti izklāstīja aktuālākos gaidāmos pasākumus uzņēmējdarbības stiprināšanas jomā. Savukārt Latvijas lauku konsultāciju un izglītības centra Preiļu konsultāciju biroja pārstāve Iveta Sondore informēja par mācībām “Laukiem būt!”, kas ir lieliska iespēja īstenot ne vien savu biznesa ideju laukos, bet arī saprast, cik tā dzīvotspējīga. Tā ir arī iespēja rast komandu un sadarbības partnerus jaunu ideju īstenošanai.

Paldies ikvienam pasākuma dalībniekam – gan mūsu iedvesmotājiem, gan organizatoriem un viesiem! Pateicamies “Pampūkām” par gardajām brokastīm un visiem, kuri iedvesmo un pierāda, ka Latgalē netrūkst iespēju!