Grigorjevu ģimene saņēma dāvanu no Valsts prezidenta Egila Levita

Turpinot ilggadēju tradīciju, Valsts prezidents Egils Levits arī šogad Ziemassvētkos apsveica kuplas, sirsnīgas un aktīvas ģimenes no Latvijas novadiem un pilsētām, nosūtot Valsts prezidenta apsveikumu un dāvanu. To vidū bija arī remigrantu Grigorjevu ģimene no Preiļu novada. 

Patīkamu pārsteigumu no Valsts prezidenta Egila Levita šogad saņēma trīs daudzbērnu ģimenes no Latgales reģiona – Balviem un Preiļiem, kuras ar savu ikdienas dzīvi, darbu un paveikto iedvesmo līdzcilvēkus. Tika nominēta arī remigrantu ģimene – Grigorjevi, kuri pēc ilgstošas prombūtnes ārzemēs ir atgriezušies uz dzīvi Latvijā.

Grigorjevu ģimenes atgriešanās stāsts

Ekonomiskās krīzes ietekmē, Ariandas Grigorjevas ģimene, uzreiz pēc viņas astoņpadsmitās dzimšanas dienas, 2008.gadā nolēma doties uz Skotiju. Arianda atzīst, ka svešā valstī iedzīvoties bija grūti, tomēr kopumā tur tika pavadīti 12 dzīves gadi. 

Sākotnēji ģimene plānoja dzimtenē tikai paciemoties un pārlaist pandēmijas 1.vilni, bet viss sakārtojās tik labi, ka tika pieņemts lēmums palikt Latvijā. Arianda ir veiksmīgi iekārtojusies darbā. Bērni mācās Preiļu novada Riebiņu vidusskolā, jau saprot un cenšas runāt latviešu valodā. Ļoti liels atbalsts daudzbērnu ģimenei bija Preiļu novada domes piešķirtais dzīvoklis. Ģimene ir saņēmusi arī Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatora atbalstu. Arianda piebilst: “Cik labi būt mājās un uz ielas dzirdēt dzimto valodu!”

Foto: no Grigorjevu ģimenes personīgā arhīva

Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatore Astrīda Leščinska norāda: “Šis jau ir trešais gads, kad Valsts prezidents Egils Levits godina ne tikai daudzbērnu ģimenes, bet arī vienu iedvesmojošu remigrantu ģimeni no katra plānošanas reģiona. Man ik gadu ir liels gandarījums nodot prezidenta sarūpētās dāvanas ģimenēm tieši gaišajā Ziemassvētku laikā, kad visi gaida brīnumu!”.

Arianda Grigorjeva: Liels paldies Valsts prezidentam Egilam Levitam par jaukajām dāvanām 🎄🎁Tik patīkami apzināties, ka esam laipni gaidīti savā dzimtajā zemē ♥️
Ģimeņu godināšana dod spēku un  sirdsprieku gan pieaugušiem, gan bērniem. Tas ir liels pagodinājums un notikums, kas vienmēr paliks atmiņā uz mūžu. Mūsu valsts pamatu veido stipras ģimenes!