“Es atgriežos Latgalē” 3.sezonas video stāsti – Jeļena Golovneva, “Lamur flowers”

Iepazīstinām ar vienu no šī gada atgriešanās stāstu varonēm – Jeļena Golovneva, “Lamur flowers” īpašniece. Pēc darba gaitām Anglijā, Jeļena atgriezās Balvos, pamazām uzsākot savu biznesu – lielformāta dekorāciju izgatavošanu, ko piegādā klientiem visā pasaulē. Iepazīstoties ar “Lamur flowers”, neviens nepaliek vienaldzīgs, redzot uzņēmumā darinātos lielformāta ziedus, dekorācijas vai lielformāta spārnu kostīmus!

Kā saka pati Jeļena: “Mana vislielākā šī brīža atziņa -, ka nav jāmeklē skaistu dzīvi “kaut kur”, jau ”saknē” tā ir skaista. To vienkārši vajag ieraudzīt un saprast, ka te, mājās, ir vislabāk. Ar šo atziņu mazajā pilsētā Balvi radās dekorēšanas studija “Lamur flowers”, no kuras logiem varam novērot burvīgu dabas ainavu un realizēt klientu projektus. Vieta, kur tiek iesākti jauni stāsti, satikti burvīgi un radoši cilvēki. Mēs paši veidojam savu dzīvi! Radot un darot!”

“Lamur flowers” piedāvā Latvijā salīdzinoši jaunu un neparastu dekorēšanas veidu –  ziedu kompozīcijas un interjera priekšmetus lielformāta ziedu formā no inovatīviem materiāliem. Dekorācijas veidotas no termoizturīgiem materiāliem, kas ilgtermiņā nemaina savu izskatu un saglabā formu vairākus gadus. Produktu klāstā ir lielformāta ziedi, to kompozīcijas, arkas, kuras var izmantot foto stūriem pasākumos, ziedu lampas un citi. Produkts ir atkarīgs no klienta vēlmēm – dekors var būt dažāda izmēra, pieejama plaša krāsu izvēle.

2021.gada 29.novembrī Latgales plānošanas reģions (LPR) rīkoja gada nogales pasākumu remigrācijas jomā – domnīcu “Es atgriežos Latgalē“. Gatavojoties pasākumam, LPR  ir sagatavojis piecus jaunus “Es atgriežos Latgalē” 3.sezonas video stāstus par remigrantiem, kuri, atgriežoties uz dzīvi Latgalē, ir spējuši pārvarēt grūtības, krist un celties, lai ietu tālāk – lai piepildītu sapni par savu uzņēmējdarbību, pārvēršot savas aizraušanās par ikdienas darbu, kā arī pieņemot jaunus izaicinājumus profesionālajā karjerā, ģimenes dzīvē vai radošajā darbā!

Atgriešanās stāsti ir tapuši Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijas (VARAM) prioritārā pasākuma 2019.-2021. gadam “Diasporas likuma normu īstenošanai (Atbalsta pasākums remigrācijas veicināšanai “Reģionālās remigrācijas koordinators”) ietvaros. Arī 2021.gadā VARAM sadarbībā ar plānošanas reģioniem veiksmīgi turpina uzsākto darbu pie remigrācijas veicināšanas, mērķtiecīgi īstenojot projekta “Reģionālais koordinators remigrācijas veicināšanai” aktivitātes, kas paredz atbalstīt pasākumus ārvalstīs dzīvojošo tautiešu politiskai un pilsoniskai līdzdalībai, iesaistei Latvijas ekonomiskajā un kultūras dzīvē, izglītībā un zinātnē. Kopējais projekta mērķis ir palīdzēt ārvalstīs dzīvojošajiem cilvēkiem un it īpaši ģimenēm, kuras vēlas atgriezties Latvijā, sniedzot šiem cilvēkiem bezmaksas individuālas konsultācijas par sev aktuāliem jautājumiem, kas saistīti ar atgriešanos Latvijā konkrētā reģionā, izveidojot reģionālo koordinatoru tīklu.

Latgalē remigrācijas koordinatora amata pienākumus pilda Astrīda Leščinska. Ja rodas jautājumi par atgriešanās iespējām Latvijā vai nepieciešama konsultācija, lūdzam sazināties, rakstot e-pastu: astrida.lescinska@lpr.gov.lv, zvanot 65423801.