“Biznesam izvēlos Latgali!” vasaras rubrika

Stāstu cikla “Biznesam izvēlos Latgali!” ietvaros piedāvājam ielūkoties vasaras rubrikā, kurā iepazīstinām ar apņēmīgiem un iedvesmojošiem Latgales uzņēmējiem, kā arī aicinām gūt lieliskas idejas vasaras baudīšanai, skaistām dāvanām vai vienkārši iegādāties vai izbaudīt ko tādu, kas tiek piedāvāts ar vislielāko rūpību no Latgales!

Veidojot šo stāstu ciklu, vēlamies aktualizēt vietējo Latgales uzņēmēju darbu, vēlreiz atgādinot sabiedrībai par interesantajiem pakalpojumiem, kā arī ar lielu rūpību un mīlestību darinātajām precēm, kas ir ražotas un pieejamas mums tepat līdzās. Ceram, ka šī akcija sniegs informatīvu atbalstu uzņēmējdarbības veicējiem un, iespējams, spēs iedvesmot arī citus uzsākt savu biznesu tieši Latgales reģionā!

Pilnais stāstu cikla Biznesam izvēlos Latgali! apkopojums pieejams ieej.lv/HUShY


IK “V&M ARCHERY”

Uzņēmums “V&M ARCHERY” sniedz pakalpojumus, organizējot loka šaušanas aktivitātes bērniem un pieaugušajiem. Pieteikties uz loka šaušanu iespējams individuāli vai grupās, iepriekš saskaņojot pasākuma norises vietu, laiku un formātu.

Loka šaušana ir lielisks aktīvās atpūtas veids visu vecumu cilvēkiem ar jebkādu fizisko sagatavotību. Pirms šaušanas ar loku ikvienam interesantam tiek mācīti loka šaušanas pamati un ir iespēja patrenēties. Šaušanai tiek piedāvāti dažāda izmēra, spēka un veida loki, ar kuriem var šaut gan bērni, gan pieaugušie. Šī ir neparasta un lieliska izklaide ikvienam!

Uzņēmuma pakalpojumos ietilpst:
*Šaušana ar dažāda veida tradicionālajiem lokiem;
*Loka šaušanas pamatu apmācība;
*Loka šaušanas sacensību organizēšana pasākumos;
*Individuālie pasākumi pēc vienošanās.

Papildus informācija:
E-pasts: vmarchery@inbox.lv
Tālrunis: +371 27 444 052
www.facebook.com/vmarchery


DVIETES ĪSTAIS LAUKU SALDĒJUMS!

Dvietes īstas lauku saldējums ir ģimenes uzņēmums, kas izveidots, balstoties uz paaudžu paaudzēs iegūtām zināšanām par to, kā jāgaršo kvalitatīvam pienam.

Govis, no kurām iegūst pienu, netiek turētas sprostos, bet ganās Dvietes palienes bioloģiskajās ganībās, tādēļ sauktas par “laimīgajām govīm”, pieškirot saldējumam unikālu garšu. Dvietes saldējums iestājas par dabīgiem veselīgiem produktiem, tādēļ saldējuma izejvielas ir dabīgas 90% audzētas pašu saimniecībā, ar samazinātu cukura daudzumu, bez E-vielām, bez augu taukiem.

Dvietes saldējums produkcija ir bieži sastopama gadatirdziņos, mājražotāju veikaliņos, kā arī slavenajā saldējuma namiņā Dvietē! Saimnieki piedāvā saldējumu ar vismaz desmit dažādām garšām, pasniegtu gardās, pašu ceptās burbuļvafelēs!

Saimnieki labprāt uzņem viesus, ģimenes ar bērniem un tūristu grupas līdz desmit cilvēkiem. Ierodoties saldējuma namiņā, var izbaudīt dabas skaistumu un mieru, dzirdēt saldējuma saimnieces Daces Stapkevičas stāstu par to, kā tapis saldējums, nodegustēt dažādās tā garšas. Vecākiem tiek piedāvāta mierīga atpūta, tikmēr bērni var rotaļāties uz batuta.

Dvietes saldējuma saimnieki aicina: “”Atklāj saldējuma garšu no jauna!”

Papildus informācija:
E-pasts: dvietessaldejums@gmail.com
Tālrunis: +371 27 871 930
www.facebook.com/Dvietessaldejums
Ozolāji, Ilūkste, Ilūkstes nov., LV-5441


GO WAKE RĒZEKNE

GoWake ir burvīga atpūtas vieta šovasar atjaunotajā Kovšu ezera (arī Rēzeknes ezers) krastā, Rēzeknes pilsētas dienviddaļā, netālu no Latgales vēstniecības “GORS”. Veikparka trases garums ir 200m, braucamā daļa 160m, kas ir ideāls attālums starp torņiem un kikeriem, lai brauciens visu laiku ir intensīvs un interesants. Go wake sortimentā ir pieejami arī visu iecienītie SUP dēļi, ūdens bumbas un elektriskie skrejriteņi.

Papildus informācija:
E-pasts: info@gowake.lv
Tālrunis: +371 29 554 994
www.facebook.com/gowakerezekne
www.gowake.lv/
Atbrīvošanas aleja 47B, Rēzekne, LV-4601


BENORSE

Filigrānu koka dizaina priekšmetu un funkcionālu dekoratīvu trauku izgatavošana ir Balvu pusē esošā zīmola BENORSE vadmotīvs. Benorse ir pierādījums tam, ka koks mūsdienās var būt moderns un viegls interjera dizaina papildinājums. Vāzes, trauki, lampas, galda palikņi un svečturi ir ne tikai dekoratīvi, bet arī funkcionāli izmantojami.

BENORSE ļoti tuva skandināviskā, minimālistiskā, gaišā doma un zīmola radītāji cenšas šos produktus radīt vieglus un gaisīgus. Sākumā tiek ņemta finiera plāksne, vektorgrafikā uztaisīts dizains, ko pārnesam uz lāzeri, savukārt tālāk jau lāzers izgriež tādu apdegušu formiņu, kuru apstrādājam un pulējam ar smilšpapīru. Tas viss ir roku darbs. Katra detaļa balsta viena otru un nav nepieciešama līme vai nagla, jo izmērs tiek veidots tik perfekts, lai tas savstarpēji balstītos. Šajā vidē, kur tik daudz ir plastmasas, BENORSE koks neizskatās ne smagnēji, ne vecmodīgi, bet viegli un moderni!

Papildus informācija:
E-pasts: benorseinfo@gmail.com
www.facebook.com/benorseSHOP
www.etsy.com/shop/benorse


KAĶU KAFEJNĪCA “KOTOFFSKI”

Šobrīd vienīgā zināmā kaķu kafejnīca Latvijā, kas atrodas pašā Daugavpils “sirdī”: mājīga, stilīga vieta ar garšīgiem un veselīgiem ēdieniem un daudziem četrkājainajiem draugiem. Ir pieejama arī zāle bez kaķiem, kā arī skaista vasaras terase, kur baudīt garšīgu maltīti un fantastiskus desertus.

Kaķu kafejnīcas “Kotoffski” vadītāja ir Anita Ozoliņa, kura bija devusies uz Īriju ciemos pie paziņām, bet pēc tam nolēma tur palikt, lai apgūtu angļu valodu. Sākusi strādāt kafejnīcā par viesmīli un sešus gadus neatlaidīgi kāpusi pa karjeras kāpnēm, bet pēc tam atgriezusies mājās, pievērsusies privātajam biznesam un atvērusi savu kafejnīcu.

Tā ir arī ekokafejnīca, jo lielākā daļa interjera elementu ir izgatavoti no pārstrādātiem un dabas materiāliem. Īstenojot šo projektu, tā īpašnieki vēlējās nevis vienkārši radīt vidi atpūtai, bet arī radīt mājas bezsaimnieka kaķiem. Mīluļu ērtībai un komfortam kafejnīcā jāievēro īpaši uzvedības noteikumi – šeit aizliegts modināt guļošus kaķus, barot tos ar pasūtīto ēdienu, ņemt rokās, ja kaķi paši to nevēlas, taču apmeklētāji drīkst viņus glaudīt un rotaļāties ar dzīvniekiem.

Papildus informācija:
Tālrunis: +371 24245405
www.facebook.com/kotoffskicatcafe
Cietokšņa iela 44, Daugavpils


“SĀTYS GAĻA I DASYS”

“Sātys” – vairāk kā gaļas pārstrādes uzņēmums! Produkti, kas gatavoti, izmantojot svaigu, Latvijā audzētu gaļu, meklējot jaunas garšas, cienot autentiskas receptes un ar lielu mīlestību pret Latgali un pircējiem.
Cilvēki Latgalē un Latvijā mīl ēst gaļu – SĀTYS ne tikai mīl to ēst, bet arī zina, kā to pagatavot, lai radītu garšas piedzīvojumu. Gaļas pārstrāde un jaunas receptes ir uzņēmuma kaislība. Latgalē uzņēmuma saimnieki ir atraduši garšas idejas un, apvienojot to ar īpašnieku degsmi visā, ko dara, ir dzimis uzņēmums „Sātys”.
„Sātys” ir ģimenes uzņēmums, kura ideja izaugusi no desu gatavošanas savā virtuvē līdz uzņēmumam, kas nodarbina vairāk nekā 20 cilvēkus un saimnieko vairākos savas produkcijas oriģinālveikaliņos.
„Sātys” veikaliņi ir vieta, kur uzņēmuma produkts satiek pircējus. Cilvēki mācās izgaršot gaļas produktus atšķirīgi ne tikai uzlikt tos uz maizītes vai pasniegt kopā ar kartupeļiem. Kā saka SĀTYS komanda: “Mēs esam aizrautīgi un tā ir mūsu būtība! Mūsu stāsts ir par kaislību uzburt jaunas garšas, mūsu pārliecība – Latgalē var radīt izcilus gaļas produktus”.
Papildus informācija:
E-pasts: info@satys.lv
Tālrunis: +371 29 335 918
www.satys.lv/

ČAKLĀ BITE

Uzņēmums piedāvā gaumīgi iepakotu bioloģisku medus produkciju: medu un bišu maizi, kā arī dažādus dāvanu komplektus.

Piedāvājumā ir dažādu ziedu medus, medus ar riekstiem un sēkliņām, ka arī visgardākais medus ar dzērvenēm un bišu maize!

Ja klients izvēlas dāvaniņu – tās tiek iesaiņotas kartona dāvanu kastītēs vai arī sagatavoti komplekti koka kārbiņu šūnās. Iepakojumam iespējams veikt arī individuālu lāzerapdruku.

Papildus informācija:
E-pasts: alexnar@inbox.lv
Tālrunis: +371 22 444 045
www.caklabite.mozello.lv/
www.facebook.com/caklabite


SĒLIJAS DĀRZI
Kokaudētava „Sēlija” piedāvā augļu koku un krūmu stādus, kā arī augļu sulas, liķieri, vīnus, uzlējumus, latgales šmakovku, gardus ābolus un citus saimniecībā izaudzētos augļus un dārzeņus, pat ābolu čipsus!
Iespējams saimniecības apmeklējums un tās saimnieka Alberta Mendriķa aizrautīgais stāstījums par ābeļu audzēšanu. Ekskursija pa ābeļdārzu, ābolu noliktavām un ražošanas cehiem, ka arī ābolu sulas baudīšana un vīndaru dzīvesstāstu klausīšanās pie vīna glāzes.
Papildus informācija:
E-pasts: selijasdarzi@inbox.lv
Tālrunis: +371 29 456 474
www.facebook.com/selijasdarzi
Laucesas pag., Daugavpils nov., LV-5461 Latvija


WATER LAND

Ūdens atrakciju parks WATER LAND atrodas Ruģeļu ūdenskrātuvē, kas ir 4 km attālumā no Daugavpils centra un ir iecienīta atpūtas vieta vasaras aktīvās atpūtas cienītājiem.
Water Land ir daudzfunkcionāla ūdens atrakciju sistēma, kas sastāv no paaugstinātas izturības piepūšamiem batutiem. gūstiet neaizmirstamas emocijas, apmeklējot WATER LAND atrakcijas ruģeļu ūdenskrātuvē!

Papildus informācija:
E-pasts: waterlandlv@gmail.com
Tālrunis: +371 20003159
www.facebook.com/waterlandlv
Rugeļu ūdenskrātuve, Daugavpils
GPS: 55.868897 , 26.618155