ATBALSTS donorvalstu organizāciju iesaistei AIF projektos

ATBALSTS donorvalstu organizāciju iesaistei AIF projektos

Lai Aktīvo iedzīvotāju fonda (AIF) projektos veicinātu Islandes, Lihtenšteinas un Norvēģijas (donorvalstu) organizāciju iesaisti, pieredzes apmaiņu un kopīgu aktivitāšu īstenošanu, AIF piedāvā kompensēt līdz 1800 eiro ceļošanas izdevumus, kas radušies projekta partnerības veidošanas vizīšu organizēšanai klātienē. 

  • Atbalsts pieejams tikai plānojot jaunu projektu AIF stratēģisko projektu konkursā (pieteikumu iesniegšana līdz 6.septembrim) vai Kapacitātes projektu konkursā (plānots izsludināt 2021.gada septembrī – oktobrī).
  • Lai pieteiktos atbalstam, jāaizpilda iesnieguma forma, kam jāpievieno vēstule vai sarakstes kopija ar donorvalstu organizāciju par iespējamo sadarbību un faktu, ka esat vienojušies par klātienes kopīgu tikšanos.
  • Iesniegums un pavaddokumenti jānosūta uz pasts@activecitizensfund.lv jebkurā laikā, bet ne vēlāk kā divas nedēļas līdz attiecīgā konkursa termiņa beigām, ar norādi “Iesniegums partnerību veidošanas ceļošanas izdevumu kompensācijai”. Iesniegumi, kas tiks aizpildīti nepilnīgi vai nosūtīti citādi, netiks izskatīti.
  • Iesniegumi tiks izskatīti 2-7 darba dienu laikā (kad ir atvērti projektu konkursi) vai viena mēneša laikā, kad neviens konkurss nav atvērts.
  • AIF atbalsts – ceļošanas izdevumu kompensācija, tiek piešķirta vienu reizi vienai organizācijai (neatkarīgi no cilvēku skaita, kas piedalās, un braucienu skaita, kas tiek iekļauti iesniegumā) un to var izlietot tikai tādu ceļošanas izdevumu segšanai, kas atbilst Ministru kabineta 12.10.2010. noteikumos 969 “Kārtība, kādā atlīdzināmi ar komandējumiem saistītie izdevumi” noteiktajam.
  • Par ceļošanas izdevumu kompensāciju AIF ar organizāciju slēdz rakstisku vienošanos. Kompensācija tiks ieskaitīta organizācijas bankas kontā pēc attiecināmo izdevumu apliecinošo dokumentu uzrādīšanas (pēc brauciena).
  • Kompensēti var tikt gan Latvijas organizāciju izdevumi, dodoties uz kādu no donorvalstīm, gan donorvalstu organizāciju pārstāvju izdevumi, ierodoties Latvijā.
  • Pieteikties izdevumu kompensācijai donorvalstu partnerību veidošanai var tādas Latvijas biedrības un nodibinājumi, kas:
    • atbilst Stratēģisko vai Kapacitātes projektu konkursa nolikumā aprakstītajām projektu iesniedzēju prasībām,
    • vēlas Stratēģisko vai Kapacitātes projektu ietvaros iekļaut sadarbības aktivitātes ar Islandes, Lihtenšteinas vai Norvēģijas biedrībām, uzņēmumiem, izglītības iestādēm, valsts pārvaldes iestādēm u.c. (skatīt atbilstošā konkursa nolikuma nodaļu “Partnerības un projektu partneri”).
  • Kopējais budžets kompensāciju izmaksai ir 25 200 eiro. Pieteikties kompensācijām var, kamēr pietiek finansējums vai 20 projektos iekļautas iekļautas partnerības ar donorvalstu organizācijām.

Ja vēlaties savā projektā iekļaut sadarbību ar donorvalstu organizācijām, bet savu kontaktu un iestrāžu nav, aicinām sazināties ar AIF divpusējās un reģionālās sadarbības koordinatori Laumu Kalēju (tālr. 26572229, e-pasts: lauma.kaleja@activecitizensfund.lv) vai reģistrēties starptautiskajā AIF partneru meklēšanas datubāzē – ngonorway.org/register.

Lai iegūtu papildu informāciju, aicinām sazināties ar Aktīvo iedzīvotāju fonda koordinatoriem.