Aktuālie attālinātie pasākumi uzņēmējiem

Bez Termiņa un Bezmaksas. Attīstiet uzņēmējdarbību tiešsaistēUzziniet, kas ir nepieciešams, lai uzsāktu un nodrošinātu veiksmīgu uzņēmējdarbību tiešsaistē. Tāpat uzziniet, kā izveidot digitālu klātbūtni, izmantot e-komerciju, aizsargāt uzņēmumu no urķiem un kļūt pamanāmam vietējā līmenī.

 

FINANŠU PRATĪBA UZŅĒMĒJIEM

Katra uzņēmuma veiksmes stāsts ir atkarīgs ne tikai no tā, cik pieprasīta ir konkrēta prece vai pakalpojums, bet arī no tā, cik prasmīgi tiek nodrošināta uzņēmuma finanšu vadība, tāpēc LIAA Biznesa inkubatori piedāvā video ierakstus no 2020.gadā īstenotām tiešsaistes mācībām “Finanšu pratība uzņēmējiem” sešos moduļos, lai topošie un esošie uzņēmēji varētu apgūt un nostiprināt zināšanas par finanšu jautājumiem.

Katrs moduļa ieraksts ir sadalīts īsākos video par konkrētām tēmām, kā arī ir pievienoti papildmateriāli par katru moduli – lektora prezentācija un citi palīgmateriāli, rakstiskas atbildes uz saņemtajiem jautājumiem, tests zināšanu pārbaudei.

#Access2Markets – Eksports no ES, imports uz ES – viss, kas jums būtu jāzina

Eiropas Komisija ir paziņojusi par Access2Markets tiešsaistes portāla darbības uzsākšanu, lai palīdzētu maziem un vidējiem uzņēmumiem tirgoties ārpus Eiropas Savienības (ES) robežām. Jaunais portāls sniedz informāciju un palīdz ieinteresētajām pusēm labāk izskaidrot tirdzniecības nolīgumus un palīdz uzņēmumiem pārliecināties, vai to produktiem ir tiesības uz citiem atvieglojumiem.
Iepazisti dažādus tehnoloģiju centrus virtuālajās ekskursijāsVairāki tehnoloģiju centri piedāvā reto iespēju ieskatīties, kas notiek to iekšpusē. Piedaloties virtuālā vizītē apmeklētāji ekspertu vadībā apskata tehnoloģiju centru, kur var apspriest jaunākās pieejamās tehnoloģiskās iespējas, kā arī saņemt atbildes uz jautājumiem. Piedalīties tiek aicināti MVU, lielie uzņēmumi, universitātes, koledžas, valsts pārvaldes departamenti un citi interesenti.

Jaunākie ārvalstu biznesa sadarbības piedāvājumi

 

 

Kā piedāvāt savu pakalpojumu dabas tūristam?” ierakstsLaikā, kad dabas un pārgājienu tūrisms kļūst arvien populārāks un cilvēki savas izvēles bieži vien balsta informācijā, ko iegūst sociālajos medijos, vebinārā runājām par dabas tūristam draudzīgiem pakalpojumiem, sadarbošanos ar citiem pakalpojumu sniedzējiem gan reālajā, gan digitālajā vidē, sociālajiem medijiem kā lielisku atbalsta kanālu, lai veidotu attiecības ar esošajiem un potenciālajiem viesiem.
30.03.2021 Finanšu un investīciju plānošana, rīcības tūrisma produktu attīstībai un pilnveideiŅemot vērā pieaugošo nenoteiktību uzņēmējdarbības vidē, rosināt uzņēmējus, ņemot talkā pavisam vienkāršus paņēmienus un visiem viegli pieejamus rīkus,  aktīvāk pievērsties uzņēmuma ilgtermiņa un īstermiņa finanšu plānošanai, atbildot uz jautājumiem: Kā veidojas pašizmaksa? Kā samazināt pašizmaksu? Kā plānot naudas plūsmu? Kā aprēķināt, vai investīcijas atmaksāsies?
30.03.2021 Vebinārs “Rotaļlietu un bērnu mēbeļu eksports uz Dienvidkoreju: sektora izaicinājumi un potenciāls”Aicinām esošos un topošos eksportētājus piedalīties tiešsaistes seminārā par veiksmīgu rotaļlietu un bērnu mēbeļu eksportu uz Dienvidkoreju!

Dienvidkoreja ir Latvijai kultūras ziņā vislīdzīgākā Tālo Austrumu valsts, taču, uz to eksportējot, ir jāsaskarās ar dažādām juridiskajā regulējuma un kultūras atšķirībām. Bērnu mēbeļu un rotaļlietu ražotājiem pēdējos gados ir pavērušās plašas iespējas attīstīt veiksmīgu eksporta sadarbību ar Dienvidkorejas partneriem, taču šo biznesa attiecību sekmīgu iznākumu nosaka vairāki būtiski faktori.

31.03.2021 Seminārs par valsts atbalstu krīzes skartajiem uzņēmējiemUzņēmējiem, kuru biznesu ir ietekmējuši Covid-19 pandēmijas ierobežojumi, joprojām ir pieejams dažāda veida finansiālais atbalsts no valsts, kā dīkstāves atbalsts, algu subsīdijas un apgrozāmo līdzekļu grants. Valdība nesen ir arī uzlabojusi nosacījumus atbalsta saņemšanai, padarot to pieejamāku uzņēmējiem, kuru bizness cieta no krīzes jau pagājušajā gadā.
1.04.2021 Vebinārs “Pieprasījuma radīšana ārvalstu tirgos – mārketinga saturs”Aicinām apmeklēt tiešsaistes semināru cikla par pieprasījuma radīšanu ārvalstu tirgos otro vebināru, kas veltīts mārketinga satura izveidei.

Mūsdienu pircēji patstāvīgi meklē informāciju par problēmām un risinājumiem, kas tiem ir interesanti, tāpēc vieglākais ceļš uz pārdošanu ir palīdzēt pircējam pašam apzināties problēmu un izvēlēties piemērotāko ceļu tās atrisināšanai. Faktiski saturs ir vienīgais veids kā potenciālie pircēji izvērtē piedāvājumu, turklāt lielākā daļa pircēju kontaktējas ar pārdevēju tikai tad, kad jau ir izvēlējušies dažus iespējamos risinājumus.

4.04.2021 Daudznozaru uzņēmumu tirdzniecības misija ASVAicinām plaša patēriņa pārtikas produktu, kosmētikas, mājsaimniecības preču un dzīvesstila priekšmetu ražotājus piedalīties tiešsaistes tirdzniecības misijā apgūstot ASV tirgu.
6.04.2021 SEMINĀRS “VIENOŠANĀS NOZĪME UN VEIDI. KĀ BŪT EFEKTĪVAM VIENOJOTIES?”Seminārā runāsim par:

1) Veidi, cik cilvēki dažādi uztver lietas;

2) Par vienošanās nozīmi, veidiem, pozitīviem un negatīviem aspektiem.

3) Kā būt efektīvam vienojoties?

4) Par personīgo atbildību;

5) Semināra laikā tiks izmēģinātas dažādas praktiskās metodes un uzdevumi.

 

7.04.2021 Vebinārs “Biznesa attīstīšana Ķīnas tirgū un finansējuma piesaiste”

Vebināra saturs

  • Biznesa uzsākšana Ķīnā.
  • Likumdošana un pieejamie atbalsta instrumenti.
  • Dotācijas un subsīdijas.
  • Inovāciju ekosistēma.
  • Potenciālie riski.
  • Investīciju un līdzekļu piesaiste no Ķīnas investoriem.
  • Kā sagatavot savu Pitch prezentāciju.
  • Biežāk pieļautās kļūdas ienākot Ķīnas tirgū.
8.04.2021 Vebinārs “Pieprasījuma radīšana ārvalstu tirgos – mārketinga tehnoloģijas”Aicinām apmeklēt tiešsaistes semināru cikla par pieprasījuma radīšanu ārvalstu tirgos trešo vebināru, kas veltīts mārketinga tehnoloģijām.

Lai pārdotu kaut vai vienu darījumu, ir nepieciešams iesaistīt simtiem potenciālo klientu. Bez mārketinga tehnoloģijām ir praktiski neiedomājami sekmīgi radīt pieprasījumu starptautiskajos tirgus.

12.-16.04.2021 Latvijas nacionālais stends tiešsaistes izstādē “Hannover Messe 2021”Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) aicina Latvijas uzņēmumus pieteikties dalībai tiešsaistes izstādē “Hannover Messe 2021”, kas notiks 2021. gada 12.–16. aprīlī!

Izstāde “Hannover Messe” ir lielākā pasaules industriālā izstāde. Dalībai izstādē “Hannover Messe 2019” bija reģistrētas vairāk nekā 6500 kompānijas no vairāk nekā 70 valstīm, izstādi apmeklēja apmēram 215 000 apmeklētāju, kā arī izstādes laikā notika vairāk nekā 80 forumi, semināri un jauno produktu prezentācijas. Izstādē laikā notikušajās kontaktbiržās piedalījušies arī Latvijas uzņēmumi.

14.04.2021 SEMINĀRS “PATIESĀ LABUMA GUVĒJS – TEORIJA UN PRAKSE”Jēdziens “patiesā labuma guvējs” vairs nav nekas jauns un neparasts. Vismaz – tā vajadzētu būt. Tomēr ne tikai teorijā, bet jo īpaši praksē šis ir viens no t.s. “kāpostgalvas fenomena” skartajiem. Proti, jo vairāk “kāpostlapu” noplēš, jo vairāk jaunas, cita acīm paveras.

Patiesā labuma guvēju “atšķetināšanas” praktiskie (tai skaitā – juridiskie) aspekti ir nozīmīgi ne tikai komersabiedrību valdes locekļiem un dalībniekiem, bet arī kooperatīvajām sabiedrībām, biedrībām, arodbiedrībām un pat politiskajām partijām.

Vispārīgu ieskatu par to, kas ir jāņem vērā tiem komersantiem, kurus skar un kurus līdz ar to, iespējams, interesē šie jautājumi (un atbildes uz tiem), sniegs vebinārs “Patiesā labuma guvējs – teorija un prakse”.

14.-16.04.2021 Tehnoloģiju konference “Deep Tech Atelier”Tehnoloģiju konference “Deep Tech Atelier” ir veltīta starptautisko zinātnisko startup radīšanai un attīstībai, piedāvājot ne tikai platformu ieinteresēto pušu – uzņēmēju, zinātnisko sasniegumu autoru un tehnoloģiju attīstītāju, industrijas pārstāvju, investoru un politikas veidotāju diskusijām un viedokļiem, bet arī “Commercialization Reactor 17’th Ignition Event” pasākumu, kurš dod uzņēmējiem praktisku iespēju izveidot savu zinātnisko startup komandu kopā ar tehnoloģiju autoriem.
15.04.2021 Vebinārs “Pieprasījuma radīšana ārvalstu tirgos – procesa ieviešana un uzturēšana”Aicinām apmeklēt tiešsaistes semināru cikla par pieprasījuma radīšanu ārvalstu tirgos pēdējo vebināru, kas veltīts Digitālo Pārdošanas Dzinēja ieviešanai un uzturēšanai.

Pieprasījuma radīšana vairumam uzņēmumu ir pavisam jauns process, kura pareiza ieviešana un uzturēšana ir kritiski svarīga, lai uzņēmumi spētu pārdot vairāk, pateicoties investīcijām mārketingā. Turklāt, lai pieprasījuma radīšanas process darbotos efektīvi, jau plānošanas līmenī ir nepieciešams iesaistīt pārdošanas nodaļu un panākt sadarbību.

22.04.2021 Vebinārs “Kā sekmīgi uzsākt tirdzniecību Vācijas Amazon?”Varbūt arī Tu esi interesējies par savas produkcijas tirgošanas iespējām Vācijas Amazon? Uzdevis jautājumus par vācu valodas nozīmi, pareizajiem mārketinga rīkiem, FBA (Fullfilled by Amazon) loģistikas iespējām? Bet varbūt jau esi dažus soļus tālāk un meklē iespējas, kā piereģistrēties Vācijā par nodokļu maksātāju, un vēlies saprast, kādas atskaites ir jāiesniedz Vācijas VID?

Uz šiem un citiem interesējošiem jautājumiem varēsi rast atbildes tiešsaistes seminārā par sekmīgu tirdzniecību Vācijas Amazon. Pasākuma lektori būs eksperti un praktiķi, kas dalīsies ar vērtīgiem ieteikumiem, praktiskiem pieredzē gūtiem padomiem, kā arī pastāstīs par ikdienas izaicinājumiem uzņēmumiem, kuri regulāri tirgo savus produktus Amazon.de.

17.-28.05.2021 Latvijas nacionālais stends tiešsaistes izstādē “CPhI Discover 2021”Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra aicina Latvijas uzņēmumus, kas darbojas farmaceitisko produktu ražošanas nozarē, piedalīties LIAA organizētā Latvijas nacionālajā virtuālajā stendā CPhI tiešsaistes izstādē “CPhI Discover”, kas norisināsies tiešsaistē šā gada 17.–28. maijā. “CPhI” – farmācijas industrijas nozīmīgākie pasākumi pasaulē.

2020. gadā līdzīgā tiešsaistes pasākumā “CPhI festival of pharma” piedalījās 285 uzņēmumi un to apmeklēja gandrīz 7000 no visas pasaules, visvairāk bija pārstāvēta Eiropa, kopumā notika 9613 kvalificētas tikšanās – vidēji 33 tikšanās katram izstādes dalībniekam. Šogad tiek sagaidīts vēl vairāk dalībnieku un profesionālo apmeklētāju.

8.06.2021 Latvijas uzņēmumu dalība izstādē “China – CEEC Expo & International Consumer Goods Fair 2021”Aicinām uzņēmumus pieteikties dalībai attālinātajā starptautiskajā Ķīnas – Centrālās un Austrumeiropas (CAE) valstu tirdzniecības produktu izstādē “China – CEEC Expo”, kas norisināsies 2021. gada 8.–11. jūnijā Ķīnā, Ninbo!