AIF Rīcības konkursam aktualizēts konkursa nolikums. Aicina uz informatīvo semināru

Sākoties jaunajai nepārtrauktā Rīcības konkursa projektu iesniegšanas kārtai, Aktīvo iedzīvotāju fonds (AIF) informē, ka ar 02.12.2021. ir stājies spēkā aktualizēts konkursa nolikums. Informatīvais seminārs ZOOM vidē par jauno nolikumu notiks 16.decembrī pl.14.00 – aicinām reģistrēties šeit.

Rīcības projektu konkursā tiek aicināts iesniegt tādas interešu pārstāvības iniciatīvas, kas risina tādus plašākai sabiedrībai aktuālus jautājumus, kas Latvijas politiskajā un sabiedriskajā dienas kārtībā iekļuvuši nesen (pēdējo mēnešu laikā) un kuru aktualitāte nebija iepriekš zināma vai tā ir saasinājusies, tādēļ to risināšanai nepieciešama pēc iespējas ātrāka rīcība.

Vienai iniciatīvai pieejamais atbalsts no AIF ir līdz 10 000 eiro. Konkursā vēl pieejamais finansējums ir 123 020,01 eiro.

Atgādinām, ka Rīcības konkursā projektu pieteikumus var iesniegt jebkurā brīdī un tie tiek izskatīti reizi ceturksnī vai, īpaši pamatotos gadījumos, steidzamības kārtā. Rīcības konkurss tika izsludināts 2020. gada 19. jūnijā, un no kopumā 45 līdz šim izvērtētajiem pieteikumiem tikai trešā daļa jeb 14 pieteikumi izturējuši minimālos kvalitātes un konkursa fokusa atbilstības kritērijus. Tāpēc, analizējot neatbalstīto pieteikumu saturu un to biežākos neatbilstības iemeslus, Aktīvo iedzīvotāju fonds ir veicis uzlabojumus konkursa nolikumā, precizējot konkursa mērķi, atbalstāmo projektu nosacījumus un vērtēšanas kritērijus, kā arī paredzot iespēju iesniedzējiem tiešsaistes videosarunas laikā mutiski izstāstīt projekta ideju un būtību, kas ieraksta veidā tiks izmantots vērtēšanas procesā kā papildu materiāls.

Komentējot lēmumu aktualizēt konkursa nolikumu, Aktīvo iedzīvotāju fonda vadītāja Inese Siliņa atzīst, ka līdz šim bija radies iespaids, ka būtiska daļa no iesniedzējiem nav līdz galam izpratuši, kāds ir šī konkursa mērķis vai tiem ir bijuši sarežģījumi spēt rakstiski nepārprotami un precīzi paust savu nolūku un domu finansējuma saņemšanai. “Ir saprotams, ka nelielām organizācijām, kuras vada pārliecības un taisnīguma apziņa, bet nav pieredzes projektu idejas formulēšanā, rakstiski var būt sarežģīti nepārprotami izstāstīt savu ideju un pārliecināt par tās atbilstību konkursa mērķim. Tāpēc ļoti ceram, ka nolikuma jaunievedums – iespēja izstāstīt idejas būtību video sarunas laikā – būs nozīmīgs pieteikuma papildinājums, kas palīdzēs gan iesniedzējiem formulēt savu domu, gan arī vērtētājiem to saprast.”

Ar jauno konkursa nolikumu aicinām iepazīties šeit. Nākamā konkursā iesniegto projektu vērtēšana sāksies 2022. gada 2.aprīlī. Visa informācija par Rīcības projektu konkursu pieejama www.activecitizensfund.lv sadaļā PROJEKTU KONKURSI – AKTUĀLIE projektu konkursi.

Aktīvo iedzīvotāju fonds ir EEZ un Norvēģijas grantu programma, kas Latvijā tiek īstenota no 2020. līdz 2024. gadam ar mērķi stiprināt pilsonisko sabiedrību un iedzīvotāju līdzdalību un vairot mazaizsargāto iedzīvotāju grupu spējas. Programmu administrē Latvijas Pilsoniskā alianse un Dienvidlatgales NVO atbalsta centrs, Kurzemes NVO centrs, Latvijas Lauku forums, Valmieras novada fonds, Zemgales NVO centrs.