Aglonā notika Tieslietu ministrijas izbraukuma sēde

Piektdien, 17.jūlijā Tieslietu ministrija sadarbības institūcijas aicināja uz izbraukuma sēdi rīcības komiteju par valsts nozīmes pasākumu starptautiskās nozīmes svētvietā Aglonā un tā nodrošināšanas plānu 2020.gadam ”Vissvētākās Jaunavas Marijas Debesīs uzņemšanas svētkiem”, kas norisināsies starptautiskās nozīmes svētvietā Aglonā no 2020.gada 12.  līdz 15.augustam.
Pasākumā Latgales plānošanas reģionu pārstāvēja tā Attīstības padomes priekšsēdētāja vietnieks Sergejs Maksimovs. Kā pēc pasākuma uzsvēra S.Maksimovs, svētki notiks visu plānoto dienu garumā, ievērojot valstī noteiktos ierobežojumus. Ja situācija valstī būs kā līdz šim, pasākumu drīkstēs apmeklēt līdz 3000 cilvēkiem, savukārt, ja epidemioloģiskā situācija mainīsies uz slikto pusi, iespējams, šo skaitli samazinās par 1000. Vairāk par notikuma gaitu iespējams uzzināt šeit.

Šogad arī Vissvetas Jaunavas Marijas debesīs uzņemšanas svētki arī būs savādāki. Lai būtu iespēja piedalīties Tautas krustaceļā 14. augustā un Svētajā Misē 15. augustā būs jāsaņem ielūgums pie draudzes priesteriem, katrā pasākumā, ja epidemioloģiskā situācija Latvijā nemainīsies, varēs piedalīties 3000 cilvēku. Citos Dievkalpojumos tiek ieviesti daudz stingrāki cilvēku skaita ierobežojumi. Pasākumu organizatori LR un Romas katoļu baznīcas Rēzeknes – Aglonas diacēze aicina katru būt atbildīgam un izvērtēt savu veselību un pārdomāt par iespēju piedalīties svētkos.

Tieslietu ministrija sniegs vairāk un detalizētāku informāciju pēc 21.jūlija.