Satiksmes ministrs reģionālajā vizītē apmeklē Ludzas novadu un Rēzekni

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits 3. jūlijā, reģionālajā vizītē apmeklēja Ludzas novadu un Rēzekni. Vizītē ministrs iepazinās ar Latvijas pierobežā esošo sakaru infrastruktūru un izmantoto moderno tehnoloģiju attīstības iespējām. Tāpat viņš tikās ar Ludzas novada pašvaldības vadību un apmeklēja Rēzeknes autotransporta uzņēmumu.

Jau vairākus gadus notiek aktīvs darbs pie valsts ārējās robežas stiprināšanas. Galvenais uzdevums ir padarīt robežu pārskatāmu, uzlabot sakarus un tehnoloģiju izmantošanu, kā arī stiprināt informatīvo telpu. Satiksmes ministrs kopā ar aizsardzības ministru Arti Pabriku, Iekšlietu ministrijas valsts sekretāru Dimitriju Trofimovu, Valsts robežsardzes priekšnieku ģenerāli Gunti Pujātu un VAS Latvijas Valsts radio un televīzijas centra vadību apmeklēja Latvijas austrumu robežas vienu no tālākajiem punktiem – Opoļus, kur apskatīja vienu no jaunizbūvētajiem Latvijas – Krievijas valsts robežas posmiem, kā arī apmeklēja Valsts robežsardzes Ludzas pārvaldes Opoļu robežapsardzības nodaļu.

“Valsts robežas drošība ir arī valsts prestiža jautājums. Esmu gandarīts, ka LVRTC eksperti ciešā sadarbībā ar iekšlietu un aizsardzības nozari ir spējuši radīt jaunus informācijas tehnoloģiju risinājumus, ar ko varēsim lepoties arī starptautiski. Arī valsts kapitālsabiedrībām ir nepieciešamība un iespēja būt konkurētspējīgiem,” iepazīstoties ar LVRTC paveikto, atzina Tālis Linkaits.

Tiekoties ar Ludzas novada pašvaldības vadību, pārrunāta satiksmes un informācijas tehnoloģiju infrastruktūras attīstība un uzturēšana, kas ir svarīgs jautājums gan uzņēmējdarbības atbalstam, tai skaitā tranzīta kustībai, gan iedzīvotāju dzīves kvalitātes uzlabošanai kopumā. Ministrs sarunas laikā informēja par tuvākajiem plānotajiem ceļu remontiem Ludzas novadā. Novada domes priekšsēdētājs Edgars Mekšs, runājot par pašvaldības galvenajiem uzdevumiem satiksmes jomā administratīvi teritoriālās reformas kontekstā, uzsvēra nepieciešamību ar labas kvalitātes ceļiem savienot novadu un pagastu centrus, kas arī ir nozīmīga gan vietējiem uzņēmējiem, gan iedzīvotāju mobilitātei novadā.

“Rēzeknes autobusu parkā” satiksmes ministrs iepazinās ar uzņēmuma vēsturi un attīstības plāniem, kā arī ar uzņēmuma vadību – Svetlanu Smuli un Vitāliju Smuļu, pārrunāja autoostas novietojumu Rēzeknē.

 

 Ilze Salna, Ministra padomniece komunikācijas jautājumos, Tālrunis: 29404124, 67028255, Ilze.Salna@sam.gov.lv