Rēzeknes novada jaunieši tiekas ar uzņēmējiem

6. februārī skolēni no Dricānu vidusskolas apmeklēja Rēzeknes novada pašvaldības izglītības-uzņēmējdarbības kontaktpunkta organizēto pasākumu ‘Kafija ar uzņēmēju’, kura laikā bija iespēja noklausīties jauno uzņēmēju stāstus no Rēzeknes pilsētas un Rēzeknes novada, un Latgales uzņēmējdarbības centra komercdarbības konsultanta Borisa Varlamova praktisko informāciju par atbalsta iespējām dažādām nozarēm tepat, Rēzeknes novadā. Neformāla gaisotnē tika apspriestas dažādas idejas, atbalsta rīki jaunajiem uzņēmējiem un reālā uzņēmējdarbības vide.

Uzņēmēja Agnese Šemeļeva, Creative Food īpašniece, kas nodarbojas ar izbraukuma ēdināšanas pakalpojumiem pēc pasūtījuma, stāstīja kā viņa atrada savu nodarbošanās virzienu atceroties to ko viņai patika darīt bērnībā, kas bija ēdienu gatavošana. Uzņēmēja uzsvēra arī cik viņai palīdzēja uzsākt savu saimniecisku darbību, Rēzeknes novada pašvaldības nodibinājuma LEARN projektu konkurss, kas sniedza nepieciešamo finansiālo atbalstu.

Uzņēmējs Jānis Kroļs, JK Travel īpašnieks, kas nodarbojas ar ceļojuma biroja pakalpojumiem, pastāstīja kā viņa hobijs pārvērtās par biznesu. Uzņēmējs ceļojot un organizējot savus ceļojumus, saprata ka tas varētu būt viņa bizness, kad apkārtējie cilvēki saka prasīt viņam padomus sava ceļojuma organizēšanā. Tādā veidā uzņēmējs var dalīties savā ceļošanas pieredzē un palīdzēt atrast klientam piemērotāku ceļojumu par izdevīgām cenām. Uzņēmējs uzvēra cik liela nozīme ir smagam darbam, lai uzņēmums būtu veiksmīgs, jo peļņa pa tiešo atkarīga no ieguldīta darba.

Uzņēmēja Zaiga Grosberga, studijas MINLU īpašniece, kas nodarbojas ar interjera projektēšanu, ir viens no retajiem gadījumiem kur uzņēmēja jau izvēloties studiju nozari jau zināja ar ko grib nodarboties. Uzņēmēja pastāstīja ka studiju laikā viņai labi nepadevās interjera dizains, bet strādājot un darot to kas tev patīk ar laiku pārvērtās savā veiksmīgā biznesā, un klienti jau paši vēršas pēc pakalpojumiem, kas liecina par sniegta pakalpojuma kvalitāti.

Visi klātesoši uzņēmēji aicināja jauniešus uzsākt savu uzņēmējdarbību tādā nozarē, kurā viņiem patiktu darboties. Jo ja tev šī lieta patīk, tad visu nepieciešamo var uzzināt un atrast, jo ir pieejami arī daudz un dažādu atbalsta instrumentu vai cilvēku kas var tev palīdzēt.

Latgales uzņēmējdarbības centrs pateicas Rēzeknes novada pašvaldības izglītības-uzņēmējdarbības kontaktpunktam par uzaicinājumu uz tik interesantu un motivējošu pasākumu, kas jauniešiem palīdz aizvien vairāk apsvērt ideju par savas uzņēmējdarbības veikšanu. Un novēl tālākus panākumus darbā ar jauniešiem un uzņēmējdarbības popularizēšanu Rēzeknes novadā.