Pavisam drīz pārvērtīsies laukums Rēzeknē ap pieminekli “Vienoti Latvijai”

Daudzi rēzeknieši un tās viesi ir pamanījuši, ka laukumā pie pieminekļa “Vienoti Latvijai” ir sākušies būvdarbi. Var teikt, ka tie ir vieni no plašākajiem remontdarbiem kopš brīža, kad mūsu pilsētas simbols 1992. gadā atkal ieņēma savu vietu uz pjedestāla Rēzeknes centrā.

Lielākās izmaiņas skars apmali, kas ietver laukumu ap pieminekli. Sākotnēji tā bija izveidota no betona blokiem, kas laika gaitā zaudēja savu pievilcību un betons sāka drupt. Pēdējo 20 gadu laikā apmale tika divreiz remontēta, bet galu galā tika pieņemts lēmums to nomainīt ar dabīgām pulētā granīta plāksnēm. Jau pagājušā gada rudenī granīta paraugi tika iesniegti Domei, un Būvvaldes speciālisti apstiprināja akmens krāsu, kas būs piemērotāka kopējam pieminekļa ansamblim.

Bez apmales nomaiņas remontdarbu laikā laukumā pie Latgales Māras pieminekļa tiks ierīkota jauna drenāžas sistēma, parādīsies jauna apgaismojuma sistēma, kā arī tiks atjaunots grants segums un zāliens ap pieminekli.

Remontdarbus veic uzņēmums “Ceļi un Tilti”, bet to kopējā plānotā summa ir 112 322 eiro. Saskaņā ar līgumu, visi darbi jāpabeidz līdz šā gada 20. jūnijam.