Lieliska Zemessardzes orķestra un kora dāvana Latvijas Brīvības svētkos

Zemessardzes orķestris un Zemessardzes koris “Stars” sagatavojis video sveicienu, kas veltīts Latvijas Neatkarības atjaunošanas 30.gadadienai. Video sveiciena pamatā ir jaundarbs “Mēs dzīvojam”, kuram mūziku radījusi komponiste Inga Meijere un par tekstu izvēlēts Leona Brieža dzejolis. Dziesmas ierakstā piedalījušies 74 Zemessardzes orķestra un Zemessardzes kora “Stars” mūziķi, ierakstu veicot pa vienam. Video montāžu veicis Zemessardzes orķestra mūziķis un video  mākslinieks Jānis Porietis.

Nacionālo bruņoto spēku Galvenais diriģents un Zemessardzes orķestra priekšnieks kapteinis Andis Karelis uzsver: “Ar šo dziesmu vēlamies sagādāt prieku Brīvības svētkos. Aicinām ikvienu Latvijas iedzīvotāju lepoties ar mūsu valsti, kā arī apzināties mūsu valsts brīvības vērtību, ienesot svinības ikvienā mājā un ikvienā sirdī, arī svinot attālināti.”

Komponiste un dziesmas ieraksta producente Inga Meijere atklāj: “Šajā ieraksta procesā vissarežģītākais bija tas, ka rezultāts daudz grūtāk paredzams, nekā ja būtu iespēja visiem orķestrantiem un koristiem kopā satikties un pirms ieraksta izmēģināt. Esam ļoti īsā laikā pielāgojušies jauniem apstākļiem, tādējādi arī guvuši jaunu, neatsveramu pieredzi, kas noderēs arī turpmāk. Mūsu radītā dziesma ir arī aicinājums ikvienam novērtēt to, kas mums – visiem Latvijas iedzīvotājiem – ir.”

Dziesmas “Mēs dzīvojam” solisti ir Zemessardzes orķestra mūziķi Luīze Krasta un Jānis Igaunis. Dziesma veltīta arī izcilā dzejnieka Leona Brieža piemiņai, ar kuru Zemessardzes orķestris uzsāka sadarbību, gatavojoties Latvijas armijas simtgades svinībām.

Zemessardzes orķestra un Zemessardzes kora “Stars” uzdevums un misija ir Zemessardzes un Nacionālo bruņoto spēku ceremoniju muzikālā noformēšana, Zemessardzes popularizēšana sabiedrībā, kā arī rūpēšanās par Latvijas tautas garīgo un kultūras labklājību, sniedzot klausītājiem mākslinieciski augstvērtīgus, radošiem izaicinājumiem bagātus un iedvesmojošus koncertus.

Dziesma “Mēs dzīvojam”

Saite uz video:

Komponiste, ieraksta producente: Inga Meijere

Teksta autors: Leons Briedis

Solisti: Luīze Krasta un Jānis Igaunis

Piedalās: Zemessardzes orķestris un Zemessardzes koris “Stars”

Diriģents, skaņu režisors: Andis Karelis

Video mākslinieks: Jānis Porietis