Latgales uzņēmējdarbības centrs tiekas ar Daugavpils novada un pilsētas jauniešiem

Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) jau 8 gadu pēc kārtas organizē rudens motivācijas pasākumu ciklu “ĪSTENO SAPNI PAR SAVU BIZNESU”, kur katru gadu apciemo vismaz 10 no Latgales reģiona skolām.

Šogad, 14. oktobrī, pasākums klātienē tika organizēts Daugavpils novada Špoģu vidusskolā, savukārt Daugavpils pilsētas jauniešiem – attālināti.

Pasākumu mērķauditorija  – jaunieši, kuri mācās vidusskolu pēdējās klasēs, ir izvēlēti apzināti, jo tieši šajā vecumā ir jāpieņem dzīves svarīgi lēmumi – kas es būšu, kur mācīšos, vai tas patiešām ir mana sirdslieta”, norāda Latgales uzņēmējdarbības centra vadītājs Andris Kucins.

Šo pasākumu laikā veicot skolēnu aptauju, lielāka daļa skolēnu aizdomājas par savas uzņēmējdarbības uzsākšanu, bet praksē, uzņēmēju skaits ir būtiski mazāks. Šīs pasākums ir arī tendēts uz to, lai jaunieši nebaidītos no uzņēmējdarbības un iedrošinātu viņus realizēt savas idejas.

Pieaicināta lektore Marika Rudzīte-Griķe motivēja jauniešus turpmākiem dzīves soļiem, dālijās ar savām zināšanām un pieredzi uzņēmējdarbībā, un iekustināja jauniešu prātus, lai viņi sāktu domāt par savu nākotni un kādu nākotni viņi gribētu redzēt. Lai iekustinātu jauniešus, tika organizēta erudīcijas spēle un zinošākie jaunieši saņēma arī pārsteiguma balvas. Savukārt no katras pasākuma īstenošanas vietas divi aktīvākie skolēni saņēma uzaicinājumu ņemt dalību konference #Uzdrīksties uzvarēt 2020 , kas notiks 29. oktobrī Rīgā, Ķīpsalas izstāžu hallē.

Latgales uzņēmējdarbības centrs pateicas skolu administrācijām un skolotājiem par sadarbību pasākumu organizēšanā.

Ziņu sagatavoja LPR LUC