Kristaps uzsāk uzņēmējdarbību Rekovā

Saimnieciskās darbības veicējs Kristaps Ločmelis ir realizējis Viļakas novada domes atbalstīto projektu Nr. 2020-VND-1-06 “Riepu montāžas iekārtas iegāde”. Pašvaldības atbalsts projekta īstenošanai bija 2000.00 Eur, projekta īstenotājs līdzfinansēja projektu ar summu 469.00 Eur. Dažreiz aizdomājos, kāpēc pašvaldības projektu vērtēšanas komisija atkal atbalsta riepu montāžas iekārtas iegādi, jo šādi projekti jau tika atbalstīti pagājušajā gadā. Iedziļinoties vērtēšanas komisijas darbā, ir skaidrs, ka vairāk ir jāvērtē  kādu kopumā uzņēmējdarbību veiks jaunais uzņēmējs, kādus pakalpojumus iedzīvotājiem sniegs, vai, atbalstot konkrēto projektu, potenciālais pretendents atgriezīsies dzīvot Viļakas novadā. Jautāju Kristapam Ločmelim, kāpēc viņš agrāk nestartēja pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā, kāpēc izvēlējās šādu uzņēmējdarbības veidu un kā plāno sniegt pakalpojumus.

“Ikdienas steigā šo iespēju biju palaidis garām. Šogad  Viļakas novada sociālajos  tīklos pamanīju informāciju par  izsludināto konkursu, tieši nodomāju, ka tas man ļoti noderētu. Ģimenes un draugu pamudināts nolēmu šogad startēt pašvaldības izsludinātajā projektu konkursā uzņēmējiem.
Jau pirms konkursa izsludināšanas biju plānojis uzsākt savu uzņēmējdarbību, taču tam bija nepieciešams laiks un arī finanses. Sākumā gribēju sagatavot telpas. Ērtam darbam  izplānoju, katras iekārtas atrašanas vietu. Plānoju finanšu līdzekļus, lai iegādātos autoservisa aprīkojumu, jo ir nepieciešami dažādi instrumenti, sākot no visvienkāršākajam atslēgām un beidzot ar elektronisko auto diagnostiku.  Sava servisa atklāšanai pietrūka riepu montāžas un balansēšanas iekārtas, tāpēc projektu rakstīju tieši šo iekārtu iegādei.

Man jau no agras  bērnības interesēja mopēdu un motociklu remontēšana, stundām ilgi varēju laiku pavadīt garāžā, ar aizrautību tos izjaucu, meklēju problēmu un mēģināju atkal saskrūvēt kopā. Laika gaitā,  pievērsos arī automašīnu remontam. Vispirms remontēju ģimenes automašīnas, vēlāk arī draugu.

Pašlaik studēju Malnavas koledžā  programma “Autotransports”, otrajā kursā. Šo programmu izvēlējos, jo skaidri zinu savas intereses un vēlos iegūt zināšanas, kuras man noderēs savā uzņēmumā, tāpat arī veidot jaunus kontaktus un iegūt potenciālus klientus un sadarbības partnerus. Ļoti augstu novērtēju mācības un  pasniedzējus, kuri dalās ar savu pieredzi.

Strādāju autocentra Rēzeknē, ieguvu labu un pilnvērtīgu darba pieredzi gan darbā ar klientiem, gan tehniskās zināšanas un praksi par automašīnu remontu, kā arī servisa darbu kopumā.

Tomēr vienmēr ir bijusi doma par sava autoservisa izveidi, tāpēc darbu un zināšanas ieguldīju savā uzņēmējdarbībā, un atgriezos uz Rekovu, lai īstenotu savu plānu.  “DKL Autoserviss” ir atvērts jau trešo nedēļu. Paldies par atbalstu uzņēmējdarbības uzsākšanai ģimenei.

Šobrīd esmu noslēdzis sadarbības līgumus ar rezerves daļu vairumtirdzniecības izplatītajiem, lai ātrāk un ērtāk rezerves daļas nokļūtu Rekovā, pēc nepieciešamības tās piegādāju pats.  Laika gaitā ir  izveidojies savs klientu loks, tāpēc klientiem ir laicīgi jāpiesaka remonts.  Paldies Viļakas novada domei par atbalstu!“ aizrautīgi un izsmeļoši pastāstīja Kristaps Ločmelis.

Liels prieks, ka piepildījies Kristapa sapnis uzsākt uzņēmējdarbību dzimtajā pusē. Lai darbi sokas jaunajā autoservisā!

Jautājumus uzdeva: Vineta Zeltkalne, atbildēja: Kristaps Ločmelis
Foto: personīgais arhīvs