Jauniešus Latgalē apmāca kā pelnīt ar savām idejām

Oktobrī Latgales uzņēmējdarbības centrs (LUC) uzsācis rudens informatīvo pasākumu ciklu “ĪSTENO SAPNI PAR SAVU BIZNESU!” Apmeklējot skolas, LUC speciālisti motivē jauniešus sava biznesa veidošanai un attīstībai, inovatīva produkta vai pakalpojuma radīšanai, kā arī veicina jauniešu uzņēmējspēju attīstību.

Pirmajā oktobrī, brīvā un draudzīgā gaisotnē noritēja pirmā tikšanās ar Līvānu 1.vidusskolas audzēkņiem. Pasākumu atklāja LUC vadītājs Andris Kucins, iedvesmojot jauniešus sākt īstenot savas idejas ne tikai lai nopelnītu, bet reizē arī attīstītu savu personību, gūtu praktisku pieredzi uzņēmuma veidošanā. Savukārt, Marika Rudzīte, Latgales mūsdienu amatniecības vērtību mājvietas “Handmade Latgola” dibinātāja, stāstīja par tradīciju saglabāšanu un jaunu vērtību radīšanu, par vēlmi dzīvot un veiksmīgi darboties Latgalē.

Pasākumā piedalījās vietējie uzņēmēji, kas ne tikai kopā ar jauniešiem aktīvi līdzdarbojās “Ideju prāta vētrās”, bet arī dalījās savos pieredzes stāstos.

Metālapstrādes uzņēmuma SIA “Salika” īpašnieks Kaspars Rokjāns mudināja jauniešus būt gataviem dzīves izaicinājumiem. Kaspars no savas pieredzes stāstīja, kā nejaušu apstākļu sagadīšanās un vilinošs piedāvājums, mainīja viņa dzīvi. Viņam pietika drosmes pieņemt izaicinājumu un veiksmīgi realizēt savu pirmo pasūtījumu. Šobrīd SIA “Salika” izstrādājumus pielieto ne tikai Latvijā, bet arī Eiropā.

  Kafejnīcas “5.elements” īpašniece Linda Upīte mudināja jauniešus vienmēr būt tālredzīgiem, un nemitīgi pilnveidoties. Kā piemēru minot, kafejnīcas pakalpojumu klāsta paplašināšanu, izveidojot bērnu istabu “Atpūta”.

Kafejnīcas “Kebabosta” īpašnieks Edžus Runčs dalījās savā pieredzē kā nepadoties grūtajās situācijās, jo kafejnīcas “Kebabosta” atklāšana Līvānos sakrita ar ārkārtējas situācijas izsludināšanu Latvijā, saistībā ar COVID 19.

Savukārt SIA “Saltums 2” pārstāve Anita Pastare mudināja strādāt pie sava produkta atpazīstamības, kā piemēru minot, uzņēmuma zīmolu “Zemnieku saldējums”.

Ņemot vērā to, ka Līvānu novada dome organizē konkursu skolēniem “Mana biznesa ideja 2020” iepriekšminētie uzņēmēji pieteicās par konkursa mentoriem. Līdz ar to, jauniešiem būs vienreizēja iespēja sagatavot savu biznesa ideju ar uzņēmēju atbalstu un padomiem.

Novēlēsim jauniešiem veiksmīgu startu uzņēmējdarbības vidē!