LUC biznesa mēneša aktīvākie jaunieši uzdrīkstējās uzvarēt un sasniegt savu Everestu

Latgales uzņēmējdarbības centrs sadarbībā ar pašvaldībām ik gadu  10 līdz 12 Latgales vidusskolās rīko informatīvu pasākumu ciklu “ISTENO SAPNI PAR SAVU BIZNESU!”. Tajā izglītības iestāžu jaunieši kopīgi ar lektoriem, brīvā atmosfērā dalās pārdomās par nākotnes izaicinājumiem, kā arī iespēju kļūt par uzņēmējiem. Sarunās ar lektoriem jaunieši guva gan jaunas atziņas un zināšanas, gan motivāciju dzīves turpmākajiem soļiem, gan diskutēja kas ir bizness un kā līdz tam nonākt.

Šogad pasākuma ciklā “ISTENO SAPNI PAR SAVU BIZNESU!” piedalījās skolu jaunieši no Daugavpils pilsētas un Rēzeknes, Līvānu, Preiļu, Daugavpils, Krāslavas, Balvu un Viļakas novadiem.  Tā īstenošanas gaitā, katrā izglītības iestādē zinošakajiem jauniešiem bija iespēja iegūt dažādas balvas, bet 8 jaunieši šī gada 29. oktobrī tika aicināti  piedalīties klātienes Uzņēmējdarbības iedvesmas konferencē #Uzdrīksties uzvarēt, ar moto Sasniedz savu Everestu, kas vienkopus Rīgā pulcē gan jaunos uzņēmējus, gan dažādu nozaru ekspertus, kuri dalās pieredzē un ieteikumos par pirmajiem soļiem uzņēmējdarbībā, tai skaitā komunikāciju un iespējām tikt pamanītiem. Šī pasākuma mērķis ir mudināt Latvijas jauniešus pievērsties uzņēmējdarbībai. Konferenci organizē Latvijas Investīciju un attīstības aģentūra (LIAA) un Junior Achievement Latvia (JA Latvia).

Ieskats iepriekšējo gadu konferencē:

Konferences moderators bija Renārs Zeltiņš, kurš rūpējās par labu atmosfēru pasākuma laikā un palīdzēja klausītājiem uztvert vairāk noderīgas informācijas intervējot un uzdodot jautājumus pasākuma runātājiem.

Pasākuma laikā varēja smelt iedvesmu no tādiem runātājiem kā Swedbank Latvia valdes locekļa Reiņa Rubeņa, kas dalījās ar saviem 3 stāstiem par uzdrīkstēšanos.

Elizabete Brūniņa un Klinta Sniedze, kas ir skolēnu mācību uzņēmuma Clean CLever dibinātājas un Eiropas SMU fināla dalībnieces, kas ražo dabai draudzīgu trauku mazgāšanas tabletes.

Kārlis Bardelis, kas ir pirmais pasaulē, kurš airu laivā šķērsojis Kluso okeānu, un stāstīja kā uzdrīkstēties būt par pirmo pasaulē.

Sandis Kondrāts, kas ir Exonicus Trauma Simulator dibinātājs, kur medicīnas pārstāvji ar viņa palīdzības simulātoru var trenēties glābt dzīvības.

Reinis Nikuļcevs un Aksels Zingulis, kas ir Rocketgrip dibinātāji, kur viņu darbība sākas ar SMU un tagad pārvērtās par reālu biznesu starptautiskā mērogā.

Andris Arhomkins, kas pastāstīja par iesmēju jauniešiem piedalīties pasākumā Start Strong 3+3, kur jauniešiem būs iespēja apciemot ASV un smelties jaunas zināšanas tur.

Dāvis Siksnāns, kas ir uzņēmuma Printful vadītājs, kas pastāstīja ka no 100 uzsāktiem uzņēmumiem tikai 10 uz doto brīdi vel joprojām darbojās, bet Printful viens ir daudz lielāks nekā visi pārējie kopā.

Jānis Kūlbārdis, no uzņēmuma AZERON, kas pastāstīja ka arī nišas produktiem var būt liels pieprasījums starptautiskā mērogā.

Lāsma Ločmele, kas ir JA Latvia Līderu programmas absolvente, kur pastāstīja par savu pieredzi, saviem plāniem un uzrunāja jauniešus ņemt dalību šajā programmā.

Olga Kotova, kas ir uzkāpusi kalnā Everests, un stāstīja par emocionālos pieredzi kad tu riskē ar savu dzīvību. Kā, Alīna Grīnpauka, kas ir modes ilustratore tādiem pasaulē pazīstamajiem zīmoliem kā Dior, Max Mara, Valentino, Alberta Ferretti un Dom Perignon, un stāstīja par to kā bērnības notikums kas lika mainīt nodarbošanos, var izvērsties kaut kā daudz lielākā un tuvāka.

Kā dziedātāja Patrisha, kas kļuvusi par pirmo Latvijas mākslinieci, kas izdevusi mūziku Universal Music izdevniecībā, un arī priecēja klausītājus ar divām savām dziesmām.

Pasākums bija liels motivācijas un iedvesmas grūdies jauniešiem, lai viņi uzdrīkstētos virzīties tālāk un uzņemties jaunus izaicinājumus. Ka arī runātāju sniegtie ieteikumi un zināšanas atvieglos jauniešiem pārvarēt nākotnes grūtības vieglāk.

Mēs, Latgales plānošanas reģiona Latgales uzņēmējdarbības centrs pateicamies apmeklēto Latgales skolu administrācijām un to skolēniem, par aktīvo iesaistīšanos pasākumu ciklā šajā neparastajā situācijā, un aicinām jauniešus vairāk uzdrīkstēties un smelties pieredzi dažādajās aktivitātes, lai atrastu to kas ir tuvāks katram.