Ekonomikas ministrs: Rēzekne veidojas par spēcīgu reģionālo centru

Jānis Vitenbergs

Piektdien, 3.jūlijā, Latvijas Republikas ekonomikas ministrs Jānis Vitenbergs darba vizītē apmeklēja Rēzeknes pilsētu, lai iepazītos ar aktuālajiem uzņēmējdarbības vides jautājumiem, kā arī klātienē tiktos ar dažādu jomu uzņēmējiem.

Vizītes ietvaros ministrs tikās ar Rēzeknes pilsētas domes priekšsēdētāju Aleksandru Bartaševiču un pašvaldības pārstāvjiem, Rēzeknes speciālās ekonomiskās zonas (RSEZ) vadību, Latvijas Investīciju un attīstības aģentūras Rēzeknes Biznesa inkubatora pārstāvjiem, kā arī pilsētas uzņēmējiem, lai klātienē novērtētu pilsētas ekonomisko aktivitāti, plānotās investīcijas un uzņēmējdarbības vides aktuālos jautājumus. Tikšanās notika ražošanas kompleksā Viļakas ielā 1, kur atrodas datorprogrammēšanas uzņēmuma SIA “MIDIS” birojs, kā arī koka izstrādājumu ražošanas uzņēmuma “VTI Avoti” ražotne, ko pēc diskusijas ar uzņēmējiem ministrs ar delegāciju apmeklēja.

Uzrunājot klātesošos uzņēmējus, Jānis Vitenbergs uzsvēra Rēzeknes nozīmi kopējā reģiona attīstības kontekstā: “Mēs redzam, ka Rēzekne veidojas par spēcīgu reģionālo centru, kura ietekmes zona strauji palielinās.” Ministrs iedrošināja uzņēmējus uzdot jautājumus, lai valdība varētu labāk apzināt tās lietas, kas visiem kopā jāpaveic. Apmēram stundu ilgā diskusijā ar Rēzeknes uzņēmējiem tika pārrunāti vairāki aktuāli temati, tajā skaitā vīrusa Covid-19 radīto seku risināšana un ar to saistītā atbalsta nodrošināšana, investīciju aktualitātes un citi.

Tāpat klātienē ministrs apmeklēja metālapstrādes uzņēmumu “LEAX Rēzekne” un gaļas pārstrādes un konservēšanas uzņēmumu “Rēzeknes gaļas kombināts”. Savukārt, lai iepazītos ar jauno speciālistu sagatavošanu darba tirgum, J.Vitenbergs viesojās Rēzeknes Tehnoloģiju akadēmijas (RTA) Inženieru fakultātē.

Kopā ar Rēzeknes pilsētas domes vadību Jānis Vitenbergs apmeklēja arī topošo “Olimpiskā centra Rēzekne” daudzfunkcionālo sporta ēku, kuras atklāšana plānota šī gada augustā.

Vizītes noslēgumā ekonomikas ministrs apmeklēja Austrumlatvijas radošo pakalpojumu centru “Zeimuļs”, kur tikās ar Rēzeknes tūrisma nozares uzņēmējiem, lai diskutētu par tūrisma nozares attīstību, kā arī valsts atbalstu Covid-19 seku pārvarēšanai.

Rēzeknes Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Kārlis Pozņakovs