Diasporas medijs LAIVA aicina aizbraukušos piedalīties Latgales plānošanas reģiona konkursā bērniem

Sociālais medijs LAIVA ir vietne sabiedrībai un kultūrai, kur ik nedēļu notiek arī raidījumu cikls ”AFIŠA”, kur tiek sniegta informācija par tuvākajā nākotnē gaidāmajiem pasākumiem Lielbritānijā un citās valstīs. LAIVA ir divu cilvēku Elīnas un Ulda (Baložu ģimenes) kopdarbs pasaules latviešiem Facebook platformā, lai tādējādi komunicētu ar latviešiem plašajā pasaulē, būt vidutājiem informācijas apmaiņā.

2Šī gada 9.novembrī sociālais medijs “LAIVA” uz raidījumu “AFIŠA” pieaicināja Latgales plānošanas reģiona remigrācijas koordinatori, lai viņa pastāstītu par radošo konkursu bērniem “LATVIJA manā sirdī!” ❤️Latgales plānošanas reģions rīko radošu konkursu laikā, kad ir divas Latvijas valstij nozīmīgas svinamās dienas 11. novembris – Lāčplēša diena un 18. novembris – Latvijas Republikas proklamēšanas gadadiena. Tie ir īpaši, patriotisma piepildīti svētki, kurus Latvijā un diasporā pavada ģimenes lokā, mājās. Tas ir laiks radošumam un kopā būšanai.

A.Leščinska: Novembris ir patriotisma mēnesis, kad varam lepoties ar savas valsts vēsturi un novērtēt tagadni. Šī konkursa mērķis ir veicināt bērnos patriotismu un veidot izpratni par Latvijas vēsturi un valsts svinamām dienām, lietderīgi un radoši pavadot brīvo laiku, kā arī vienot vietējo un diasporas ģimeņu bērnus radošā aktivitātē, caurvijot dzimtenes mīlestības tematu.”
Atgādinām, ka radošos darbiņus var iesniegt līdz 19.11.2020,  e-pastā: astrida.lescinska@lpr.gov.lv. Pirmo 3.vietu uzvarētāji saņems pārsteiguma balvas! Konkurss ir paredzēts bērniem vecumā līdz 16 gadiem – vietējā reģiona bērniem, remigrantu un repatriantu bērniem, potenciālo remigrantu bērniem, kas dzīvo ārpus Latvijas, diasporas locekļu bērniem.
Raidījuma “AFIŠA” ieraksts pieejams Youtube:

“Baložu ģimene vienmēr ir atvērta informācijai, ko atspoguļot diasporas pārstāvjiem, tostarp par norisēm un aktualitātēm  Latvijā. Mums ir izveidojusies laba sadarbība un tiek apspriestas jaunas idejas saistītas ar Latgales popularizēšanu diasporā caur interaktīvām spēlēm”, piebilst A.Leščinska.

Sociālā medija “LAIVA” kontaktinformācija:

+44 7787 418811