„Daugavpils satiksme” sāka izmantot jaunos tramvajus un sliežu ceļu

Janvāra beigas un februāra sākums iezīmējās ar ilgi gaidīto jauno zemās grīdas tramvaju kursēšanas uzsākšanu un pasažieru pārvadājumiem tramvaju 3. maršruta  jaunajā posmā Stropos. Pilsētnieki jau sen to bija gaidījuši.

Jaunie Krievijā ražotie tramvaji „City Star” sāka kursēt 2.maršrutā 31. janvārī. Uz pilsētu jau ir piegādāti visi 8 vagoni – sešiem no tiem testēšana jau ir noslēgusies,  divus vēl pārbauda. Pagaidām tos izmanto tikai vienā maršrutā, jo vēl ir nepieciešams pilnībā ieviest jauno pantogrāfu sistēmu.

Pilsētas iedzīvotāji pozitīvi vērtē jauno tramvaju parādīšanos. Īpaši svarīgi,  ka tas ir zemās grīdas transports, kas ir ērts vecākā gadagājuma cilvēkiem.

Pasažieru pārvadāšana tramvaju 3.maršruta jaunajā posmā Stropos bija uzsākta 5. februārī. Pateicoties šī maršruta paplašināšanai, tagad pasažieriem ir vieglāk tikt līdz Neredzīgo ciematam un Daugavpils Reģionālajai slimnīcai, līdz kurai no iepriekšējās tramvaju pieturas bija jāmēro vairāk nekā 1 000 soļu garš ceļš. Veco sliežu ceļa posmu Vasarnīcu ielā tagad neizmantos, taču to plāno atvērt lielo svētku laikā, kad norisināsies pasākumi Stropu Estrādē.

„Daugavpils satiksme” turpina strādāt pie tramvaju infrastruktūras atjaunošanas un pārvadājumu kvalitātes uzlabošanas. Viens no interesantiem jauninājumiem, ko var gaidīt jau šogad, ir 4.maršruta parādīšanās, savienojot tagadējā 2. maršruta galapieturu Jaunbūvē un pilsētas centru. Uzņēmums aicina autovadītājus būt uzmanīgiem un atgādina par tramvaja prioritāti satiksmes laikā.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.