Daugavpilī III maršruta tramvajs pasažieru pārvadāšanu uzsāk jaunajā posmā

2018. gada martā tika uzsākti būvdarbi tramvaju līnijas jaunbūvei 18.Novembra ielas posmā no Vasarnīcu ielas līdz Daugavpils reģionālajai slimnīcai (2.26 km). Būvdarbi ir noslēgušies, objekts ir pieņemts ekspluatācijā.

5. februārī AS “Daugavpils satiksme” uzsāks pasažieru pārvadāšanu tramvaju III maršruta jaunajā posmā.

No Cietokšņa puses tramvajs brauks līdz Čiekuru ielai (Neredzīgo biedrība), pagriezīsies pa kreisi un brauks līdz slimnīcai. Tālāk izbrauks uz Vasarnīcas ielu un brauks līdz Stropu ezeram. Atpakaļ brauks arī pa jaunām sliedēm. Sliedes Vasarnīcu ielā posmā no 18. novembra ielas līdz pagriezienam uz slimnīcas pusi pagaidām neizmantos.

Vienlaicīgi atgādinājums autovadītājiem!  Uz ceļa tramvajam ir braukšanas priekšroka.

Autovadītāji, esiet īpaši piesardzīgi 18.novembra ielas posmā no Vasarnīcu līdz Veselības ielai.

CSN 127.punkts: “Ja luksofora signāli atļauj braukt vienlaikus tramvajam un bezsliežu transportlīdzekļiem, priekšroka ir tramvajam neatkarīgi no tā braukšanas virziena.

CSN 134.punkts: “Vienādas nozīmes ceļu krustojumā, kā arī nevienādas nozīmes ceļu krustojumā, ja transportlīdzekļi atrodas uz savstarpēji vienādas nozīmes ceļa, tramvaja vadītājam neatkarīgi no tā braukšanas virziena ir priekšroka attiecībā pret bezsliežu transportlīdzekļu vadītājiem.”

Jaunā tramvaju posma būvdarbi īstenoti AS “Daugavpils satiksme” projekta “Videi draudzīga sabiedriskā transporta attīstība Daugavpils pilsētā” ietvaros.

Būvdarbu izpildi nodrošināja CBF SIA “Binders”, kopējā līgumcena 5 650 200 EUR.

Īstenojot būvniecības ieceri, nodrošināta iespēja tramvaju transporta izmantošanai dzīvojamajam rajonam Veselības, Čiekuru ielās, kā arī ērtāku nokļūšanu Daugavpils reģionālajā slimnīcā.

79,74% no attiecināmajām izmaksām Eiropas Savienības Kohēzijas fonda līdzfinansējums,

4,5 % Valsts budžeta dotācija un 10,5 % Daugavpils pilsētas domes līdzfinansējums.

 

Jauno III maršruta tramvaja kustības sarakstu skatīties šeit

Cietoksnis – Stropi

Stropi – Cietoksnis

AS “Daugavpils satiksme”