Baltinavas novadā sakopta Svātūnes ezera atpūtas vieta

Sakopta Svātūnes ezera atpūtas vieta

Sākusies aktīvā tūrisma sezona. Lai vietējo iedzīvotāju un novada ciemiņu iemīļotā Svātūnes atpūtas vieta apmeklētājus priecētu arī šajā sezonā, 22. maija pēcpusdienā Baltinavas novada domes darbinieki un Saimnieciskās nodaļas darbinieki vienojās sakopšanas talkā. Talkojot ievērojām valstī noteiktos drošības pasākumus.

Kopīgiem spēkiem tika sakārtots bērnu rotaļlaukums- nomainīts bērnu rotaļlaukuma slidkalniņš, tā kā vecais iepriekšējā sezonā tika salauzts. Iekārtas 2 šūpoles. Uzstādītas jaunas bērnu līdzsvara šūpoles. Lai volejbola cienītājiem būtu ērtāka spēlēšana, uzrakām volejbola laukumu, izravējot jau ieaugušās nezāles. Ir nopļauta zāle, salasīti teritorijā izmētātie atkritumi.
Baltinavas pašvaldība pateicas sakopšanas darbos Saimnieciskās nodaļas vadītājam Agrim Mežalam un nodaļas darbiniekiem, kas jau vairākas dienas pirms domes darbinieku talkas cītīgi stradāja, lai sakopšanas darbi ritētu raitāk. Pavisam drīz būs gatavas arī jaunās kāpnes, kas ved lejup no atpūtas vietas uz ezeru.

Lai iemīļotā atpūtas vieta priecētu vēl ilgi, lūgums tās apmeklētājiem- pēc sevis vienmēr savākt atkritumus un izmest tam paredzētajās miskastēs. Uz atkritumu konteineru nevest savu privāto atkritumu artavu no mājām! Saudzēsim bērnu rotaļlaukumu un pieskatīsim savus bērnus, lai netiek lauzts inventārs.
Cienīsim paši sevi un vidi sev apkārt!

Baltinavas novada domes Sabiedrisko attiecību speciāliste, Madara Siliņa