Aizsardzības ministrs reģionālā vizītē apmeklēs Zemessardzes 3.Latgales brigādes vienības

Artis Pabriks

Nākamnedēļ, 26. un 27. augustā, aizsardzības ministrs Artis Pabriks reģionālajā vizītē apmeklēs Zemessardzes 3. Latgales kājnieku  brigādes vienības.

Uzsākot reģionālo vizīti, 26.augustā, plkst.10 aizsardzības ministrs apmeklēs Aizkraukles novada vidusskolu, kur sniegs uzrunu Aizkraukles, Jaunjelgavas, Neretas, Kokneses, Pļaviņu un Skrīveru novadu izglītības iestāžu pedagogu konferencē.

A.Pabriks apmeklēs Zemessardzes 55. kājnieku bataljonu Aizkrauklē un 56. nodrošinājuma bataljonu Jēkabpilī, kur tiksies ar bataljonu vadību, karavīriem, zemessargiem un apskatīs infrastruktūru.

Aizsardzības ministram plānotas arī tikšanās ar Aizkraukles novada domes priekšsēdētāju Leonu Līdumu un Rēzeknes-Aglonas diecēzes bīskapu Jāni Buli.

Reģionālās vizītes turpinājumā, 27.augustā, aizsardzības ministrs dosies uz Preiļiem, kur apmeklēs Zemessardzes 35. kājnieku bataljonu.

Zemessardzes 3. Latgales brigādes teritorijā atrodas seši bataljoni – Zemessardzes 32. kājnieku bataljons Rēzeknē, Zemessardzes 34. Artilērijas bataljons Daugavpilī, Zemessardzes 35. kājnieku bataljons Preiļos, Zemessardzes 55. kājnieku bataljons Aizkrauklē un Zemessardzes 56. kaujas nodrošinājuma bataljons Jēkabpilī, kā arī Zemessardzes 36. kaujas atbalsta bataljons Lūznavā.

Zemessardzē uzņem Latvijas pilsoņus, kuri sasnieguši 18 gadu vecumu, bet nav vecāki par 55 gadiem. Informācija par prasībām uzņemšanai Zemessardzē ir atrodama Zemessardzes mājas lapas www.zs.mil.lv sadaļā – Pievienojies.

Lai vienkāršotu pieteikšanos dienestam Zemessardzē un veicinātu atgriezenisko saiti ar iedzīvotājiem, darbu sācis arī Zemessardzes vienotais diennakts tālruņa numurs – 1811.

Uzzini vairāk par pieteikšanos Zemessardzei:
Zvani:  1811
Raksti: esizemessargs@mil.lv
Ieskaties: www.zs.mil.lv

Informāciju sagatavoja: AM Militāri publisko attiecību departamenta Preses nodaļas vecākais referents Roberts Skraučs, Tālrunis: 67335393, 25617037, E-pasts: roberts.skraucs@mod.gov.lv