„Slāvu bazārā” Latviju šogad pārstāvēs daugavpiliete

No 8. Līdz 17.jūlijam Daugavpils sadraudzības pilsētā Vitebskā (Baltkrievija) norisināsies starptautiskais mākslas festivāls „Slāvu bazārs”. Šogad Latvijas iedzīvotāji pirmoreiz varēs apmeklēt šo pasākumu, nenoformējot vīzu: šāda iespēja tiek sniegta, iegādājoties biļeti uz jebkuru no festivāla koncertiem un izrādēm.  Bezvīzu režīms darbosies no  1. līdz 20.jūlijam. Tas ir lielisks iemesls apmeklēt slavenu festivālu un atbalstīt daugavpilieti Lidiju Bresku, kura šogad vokālistu konkursā pārstāvēs Latviju.

„Slāvu bazārs Vitebskā” tiek rīkots kopš 1992. gada. Tas apvieno vairākus tūkstošus dalībnieku no visiem kontinentiem. Festivāla programmā – slavenu izpildītāju koncerti un teātra izrādes dažādām gaumēm. Viens no spilgtākajiem notikumiem ir estrādes dziesmu izpildītāju konkurss, kurā Latviju šogad pārstāvēs daugavpiliete Lidija Breska. Klausītājus un žūriju viņa uzrunās ar Raimonda Paula  „Ziliem liniem” un lirisku dziesmu spāņu valodā.

Dziedātāja atzīst, ka dalība šāda līmeņa sacensībās ir ne vien lieliska pieredze un iespēja kāpt uz skatuves kopā ar patiesi profesionāliem mūziķiem, bet arī nopietns pārbaudījums, jo būs jāsacenšas ar 13 spēcīgiem vokālistiem no Armēnijas, Krievijas, Gruzijas, Izraēlas, Ķīnas, Kubas, Maltas un daudzām citām valstīm. Tāpēc ārkārtīgi svarīgs ir līdzjutēju atbalsts, kas palīdzēs Daugavpils vārdam izskanēt pārliecinoši un spēcīgi.

Ar pasākumu pilnu programmu var iepazīties festivāla oficiālajā mājas lapā fest-sbv.by/afisha. Biļetes pieejamas “Biļešu serviss” kasēs.

Lai iebrauktu Baltkrievijā, izmantojot bezvīzu režīmu, uz robežas būs jāuzrāda pase, kas būs derīga vismaz 3 mēnešus kopš iebraukšanas dienas, festivāla biļete un Baltkrievijā derīga medicīniskā apdrošināšana, kā arī uzturēšanās naudas summa (apmēram 11 eur uz cilvēku dienā). Jautājumu gadījumā var sazināties ar Baltkrievijas ģenerālkonsulātu Daugavpilī, zvanot pa tālr.654 20965 vai rakstot uz e-pastu latvia.daugavpils@mfa.gov.by.

Sižetu sagatavoja Daugavpils pilsētas domes Sabiedrisko attiecību un mārketinga nodaļa.