Seminārs „Uzveic enerģijas cenu kāpumu ar energoefektivitāti”

Situācijā, kad energoresursu cenas pastāvīgi pieaug, enerģijas rēķinu optimizēšanai vairs nepietiek tikai ar lētākās elektrības vai gāzes cenas izvēli. Tas ir tāpat kā ar autobraukšanu – izvēloties lētāko degvielas uzpildes staciju var ietaupīt vien pāris eiro, bet būtiskākam izdevumu samazinājumam ir nepieciešama radikālāka pieeja – jāmaina savi paradumi, jāizvēlas ekonomiskāks auto vai arī jāpāriet uz alternatīvu degvielas veidu.

Pēdējā gada laikā notiek aktīva energoefektivitātes risinājumu ieviešanu uzņēmumos un mājokļos. Attiecīgi arī enerģijas tirgotāji ievieš arvien jaunus pakalpojumus un finansējuma risinājumus, kas palīdz modernizēt uzņēmumu energosaimniecību, piedāvā būtiski samazināt enerģijas patēriņu ikdienā vai arī ļauj kļūt par enerģijas ražotāju.

2019.gada 21. maijā, plkst. 10.00 – 12.00

REĢISTRĀCIJA: forms.gle/jDgpjWJ1nmM3UWQE6

IEEJA: BEZMAKSAS

Seminārā runāsim par:

  1. Elektroenerģijas un dabasgāzes cenu dinamiku un nākotnes prognozēm.
  2. Mūsdienīgiem energoefektivitātes risinājumiem un to darbības rezultātiem ikdienā:
  3. LED apgaismojums;
  4. saules enerģijas paneļi;
  5. gāzes apkures sistēmu modernizācija;
  6. reaktīvās jaudas kompensācijas iekārtas.
  7. Energoefektivitātes investīciju finansēšanas programmu.
  8. Alternatīviem dabasgāzes iegādes veidiem.

Ieguvumi:

  • Izpratne par energoresursu cenu ietekmes faktoriem un aktuālajām cenu tendencēm tuvākajiem gadiem.
  • Dažādu energoefektivitātes risinājumu salīdzinājums gan no ieguldījumu, gan potenciālā ietaupījuma viedokļa.
  • Latvijā īstenotu energoefektivitātes projektu piemēri un galvenie secinājumi.
  • Informācijas par jauniem finansējuma piesaistes risinājumiem ar elektroenerģijas tirgotāja starpniecību.
  • Iespēja saņemt atbildes uz jautājumiem par energoefektivitātes risinājumu ieviešanas gaitu un reālajiem darbības rādītājiem – kāds ir piedāvājums, ar ko sākt, kāds ir sasniegtais ietaupījums un galvenie faktori, kas jāizvērtē?

Semināru vada:

Jānis Bethers, energouzņēmuma “Enefit” valdes priekšsēdētājs, enerģijas nozares eksperts, kurš jau vairāk nekā 10 gadus vada vienu no lielākajiem energouzņēmumiem Latvijā un Baltijas reģionā – “Enefit”. Plašā pieredze, kas gūta kaimiņvalstu un Skandināvijas enerģijas tirgos, nosaka uzņēmuma fokusu uz aktuālajām klientu vajadzībām atbilstošu piedāvājumu elektroenerģijas un dabasgāzes iegādei, kā arī mūsdienīgiem energoefektivitātes pakalpojumiem.

Seminārā piedalās:

Gatis Lazda, energouzņēmuma “Enefit” enerģētikas risinājumu projektu vadītājs, vadoties vien pēc klienta pastāvētās nozares, spēj identificēt uzņēmuma enerģijas patēriņa vājos punktus un piedāvāt piemērotākos energoefektivitātes risinājumus. Gatis savai privātmājai ir uzstādījis saules enerģijas paneļus, kā arī viņa saimniecībā var atrast citus modernus energoefektivitātes risinājumus.

Olavs Ķiecis, energouzņēmuma “Enefit” sašķidrinātās dabasgāzes biznesa attīstības vadītājs, dabasgāzes tirgus eksperts, kurš pirms pievienošanās “Enefit” komandai, 20 gadus ir vadījis Latvijā lielāko propāna gāzes tirdzniecības uzņēmumu. Šobrīd veic alternatīva dabasgāzes risinājuma izstrādi, kas paredzēts uzņēmumiem, līdz kuriem nesniedzas dabasgāzes infrastruktūra.